Companii

Serviciile auxiliare au adus OMV cu pana la 10% mai multi clienti

Serviciile auxiliare au adus OMV cu pana la 10% mai multi clienti

25% din afacerile OMV sunt pe segmentul non-oil

18.05.2007, 17:41 16

OMV Romania, fosta filiala locala a grupului petrolier austriac OMV, aflata in prezent in portofoliul Petrom, a introdus in 72 de benzinarii un serviciu prin intermediul caruia clientii pot plati ratele de leasing contractat de la Unicredit Leasing. Astfel de servicii care includ plata ratelor la credit sau transferul rapid de bani au crescut cu 10% traficul de clienti in unele locatii ale operatorului petrolier ale carui venituri sunt formate in proportie de 25% din segmentul non-oil (exclusiv vanzarea de produse petroliere).
"Intentionam sa introducem si alte servicii financiare in benzinariile noastre. De la plata facturilor la telefonul mobil, utilitati pana la achizitia de bilete la concerte si altele", a declarat Vlad Seitan, retail manager al OMV Romania.
Retelele OMV din Romania, Bulgaria si Serbia au fost achizitionate anul trecut de catre Petrom intr-o tranzactie de 234,4 mil. euro. "In unele locatii, fluxul de clienti ne-a crescut cu aproximativ 10% dupa introducerea acestor servicii financiare. Anul trecut, am miscat 5 milioane de euro doar prin transferul rapid de bani. In prezent, 25% din cifra de afaceri sunt obtinute pe segmentul non-oil, restul provenind din vanzarile de carburanti. Vanzarile din magazine, de exemplu, au crescut anul trecut cu 45%", a mai spus Seitan, care nu a precizat ce impact a avut acest lucru asupra cresterii de ansamblu a cifrei de afaceri a OMV Romania.
O alta directie pentru dezvoltarea acestui tip de servicii in benzinarii ar putea fi chiar posibilitatea contractarii unui credit in incinta statiei de alimentare.
"Ar putea fi urmatorul pas alaturi de creditul pe internet", a declarat Cristoph Siegl, directorul financiar al Unicredit Leasing. Miscarea facuta de OMV Romania accentueaza tendinta care se inregistreaza in prezent pe piata locala: aceea de a transforma benzinariile in adevarate centre de servicii. Rompetrol, Petrom si MOL au simtit aceasta oportunitate majoritatea avand multe servicii non-oil. In statiile OMV se mai pot realiza transferuri rapide de bani, plata politelor de asigurare sau plata ratelor la credit.
In cazul unei facturi pentru leasing, comisionul se ridica la 3 lei, in timp ce comisionul pentru o asigurare se ridica la 2 lei.
"Unicredit Leasing are aproximativ 10.000 de clienti. Aveam nevoie un astfel de serviciu pentru a ne spori acoperirea teritoriala", a spus Siegl. Potrivit acestuia, compania nu a ales o retea petroliera cu o acoperire mai mare, din dorinta de a se asocia cu un brand premium.
In ceea ce priveste implementarea directivei europene legata de continutul motorinei de la 1 iulie, Seitan a declarat ca produsul petrolier cu 2% componenta bio va fi livrat de catre Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO