Companii

Si-au facut un business din dorinta de a initia cat mai multi tineri in tainele sportului alb

Si-au facut un business din dorinta de a initia cat mai multi tineri in tainele sportului alb

Copiii pot sa ia lectii de schi incepand cu varsta de 3 ani

01.11.2009, 23:37 170

La Monitori a aparut initial la Sinaia ca o scoala de schi,pentru ca ulterior sa isi extinda aria de competente in sectorulsporturilor montane cu snowboard, mountain-bike, escala sialpinism, trekking (expeditii pe munte pe trasee organizate- n.r.)si hiking (catararea pe munte- n.r.).
In anul 2008 compania s-a orientat si catre organizarea de actiunide team-buiding pentru clienti corporate. Locatiile preferatepentru aceste evenimente sunt Muntii Bucegi, Cheile Rasnovului siZona Bran/Moeciu.
"In actiunile pe care le organizam propunem si combinam mai multesporturi si activitati outdoor, in functie de specificulparticipantilor in vederea energizarii lor si dinamizariiechipelor", afirma Florin Andrei, fondatorul companiei LaMonitori.
Pentru evenimentele de team-building, compania La Monitoriorganizeaza programe full service, care includ si cazarea inhoteluri sau pensiunii de la 3 la 5 stele.
In toamna acestui an firma lanseaza pentru prima data un alt tip deserviciu, taberele pentru copii, la Sinaia.
Motivul ce a stat in spatele crearii companiei La Monitori a fost,potrivit fondatorului, pasiunea pentru acest tip de activitati,prin intermediul carora se cunosc oameni noi carora "am bucuria dea le deschide apetitul pentru munte si pentru o viata activa", maispune Florin Andrei, singurul actionar al firmei.
Pentru a pune bazele acestei companii fondatorul a trebuit sainvesteasca aproximativ 15.000 euro, bani ce au fost utilizatipentru achizitia de echipamente pentru sporturi montane, precumbiciclete, schiuri, snowboard-uri, precum si alte echipamentepentru alpinism si escala.
Lectiile de schi, precum si celelalte servicii sunt oferite deinstructori si ghizi acreditati care cunosc foarte bine zona incare sunt organizate activitatile. Compania numara in prezent optinstructori specializati pe sporturi montane.
"Cunoastem foarte bine zona in care activam - Muntii Bucegi - siastfel suntem in masura sa le oferim clientilor nostri siguranta,locatii si trasee noi si putem sa ii asiguram ca vor progresa rapidin practicarea acestor sporturi", marturiseste omul de afaceri.


Initiati sau incepatori, toti clienti au ceva deinvatat
In cazul lectiilor de schi si al practicarii celorlalte sporturimontane, La Monitori organizeaza cursuri individuale pentru copiisi adulti, la orice nivel, de la incepatori la experti.
"Pentru schiorii avansati avem programe speciale de perfectionarein schi de tura, schi offpiste sau schi extrem", mai spune el."Pentru scoala de schi si sporturi montane, clientii nostri suntiubitorii muntelui si ai sporturilor, care vor sa se initieze sausa-si imbunatateasca performantele si sa aiba o viata activa",adauga el.
Pretul unei ore de instruire, cu un instructor de categoria intaieste 120 lei (aproximativ 30 euro).
In ceea ce priveste taberele de schi pentru copii, prima va fiorganizata in aceasta iarna in perioada 18-23 decembrie la Sinaiasi va costa 1.200 lei (aproximativ 300 euro) pentru o persoana.Taberele vor fi destinate copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 16ani, carora le vor fi acordate atat lectii de initiere in schi, catsi lectii pentru intermediari si avansati.
"Copiii sunt grupati in functie de varsta si de nivelul depregatire, pentru a fi siguri ca fiecare evolueaza si isiimbunatateste nivelul", afirma fondatorul La Monitori.
Sezonul cald este destinat altor sporturi montane, companiaorganizand ture individuale si de grup pentru mountain bike,sesiuni de initiere si perfectionare in escalada si alpinism sidrumetii montane.

Team-building la schi
Compania organizeaza programe de team building outdoor pe toataperioada anului."Organizam exclusiv evenimente team buildingpersonalizate care imbina diverse sporturi si activitati outdoor",marturiseste fondatorul.
Iarna, programele combina lectiile de schi si snowboard cuactivitatile de echipa, precum plimbarile cu snowmobilele.
"Un program pe care La Monitori l-a organizat in premiera inRomania este acela de team building la schi. Acest program estegandit si adaptat pentru orice echipa, incluzand atat initiatii,cat si persoanele care pun pentru prima data schiurile inpicioare", a marturisit Florin Andrei.
Programele de team building ce au loc vara pot include oricaredintre activitatile sportive pe care compania le desfasoara, de lamountain bike la hiking, echitatie, alipinism, escala, rapel(coborare controlata pe coarda asigurata pe langa pereti verticalide stanca - n.r.) si tiroliana sau plimbari cu ATV-urile.
"Toate activitatile propuse sunt accesibile oricarui participant,indiferent de varsta si conditie fizica. Gradul de dificultate sestabileste in functie de aptitudinile si conditia fizica aparticipantilor", mai spune el.
Echipamentul necesar este asigurat de La Monitori, participantiitrebuind doar sa aiba imbracaminte si incaltaminte adecvata.
In cazul acestui tip de activitati preturile variaza in functie decomplexitatea evenimentului si de activitatile sportiveselectate.
"Preturile pot porni de la 200 euro per persoana, in cazul unuiweekend cu cazare, pensiune completa si diverse activitati sportiveoutdoor", confirma omul de afaceri.
"Aceste activitati se adreseaza companiilor. In general, clientiinostri au fost pana acum companii multinationale, insa noi neadresam tuturor companiilor care doresc sa-si dinamizeze echipeleintr-un mod creativ si eficient", adauga el.
Despre viitor, fondatorul La Monitori spune ca pe termen scurt areca obiectiv lansarea taberelor de schi pentru copii. Pe termenmediu el isi doreste sa dezvolte reputatia companiei si portofoliulde clienti din zona evenimentelor de team building outdoor.


Cei mai mici schiori sunt copii de 3 ani
Dan Burchiu fonda in 2006 compania DANSKI SIN, care oferaechipamente si lectii de schi pentru adulti si copii.
Experienta de 16 ani in domeniu, studiile si pasiunea l-au motivatpe fondator sa isi deschida o afacere in acest domeniu, afacere incare a investit initial 30.000 lei (aproximativ 8.500 euro lacursul din 2006).
"Am ales o afacere in acest domeniu deoarece am facut schi deperformanta, locuiesc la munte, imi place sa lucrez cu copiii si amterminat facultatea de sport cu masterat in activitati de timpliber", marturiseste Dan Burchiu, de sapte ori campionnational.
Cand s-a lansat in afaceri avea 23 de ani si tocmai terminasearmata. "Am deschis aceasta scoala de schi cu mari sperante imediatdupa ce am terminat armata", mai spune el. "Ne-am specializat peoferirea de cursuri de schi pentru copii si adulti si pe vanzareade echipamente de profil". Serviciile si produsele pe care le punla dispozitie se adreseaza tuturor celor care iubesc muntele sischi-ul in special, marturiseste omul de afaceri. Lectiile de schise adreseaza atat adultilor, cat si copiilor, cu varste cuprinseintre 3 si 14 ani.
"Cel mai mic client al nostru a avut insa 2 ani si 10 luni si ainvatat ceva", spune Dan Burchiu.
Lectiile sunt acordate la Sinaia, Busteni sau Azuga de 9instructori atestati, numar ce a crescut odata cu dezvoltareaafacerii, dupa ce initial exista un singur angajat. Pretul unei orede schi este de 12 euro.
Compania ofera doritorilor posibilitatea sa beneficieze de reduceridaca aleg sa plateasca pentru trei ore sau pentru o zi, in primulcaz pretul coborand la 10 euro pe ora, iar in cel de-al doilea la 8euro pe ora. In primii trei ani de functionare compania a adusvenituri de 400.000 lei, potrivit omului de afaceri. In 2008, cifrade afaceri a companiei a fost, potrivit Ministerului de Finante, deaproximativ 100.000 lei (circa 27.000 euro la cursul din 2008).Pentru acest an omul de afaceri spera sa obtina o crestere aafacerii, in pofida crizei economice, si estimeaza o cifra deafaceri de circa 300.000 lei (70.000 euro).
El se arata increzator si in viitor si spune ca doreste "sa nedezvoltam la standarde maxime, si cred ca vom reusi".

DANSKI SIN

  • Domeniu de activitate: cursuri de schi si echipamente deschi
  • Site: Tabereschi.ro
  • Numar de angajati: 9
  • Investitia initiala: 30.000 lei (aproximativ 8.500 euro lacursul din 2006)
  • Cifra de afaceri 2008: aprox. 100.000 lei (aproximativ 27.000euro la cursul din 2008)
  • Cifra de afaceri estimata 2009: 300.000 lei (aproximativ 70.000euro)

La Monitori

  • Domeniu de activitate: cursuri schi si sporturi montane, taberede schi, team building outdoor
  • Site: Skiromania.ro
  • Numar angajati: 8 instructori schi si sporturi montane
  • Investitie initiala: 15.000 euro
  • Preturi: O ora lectie de schi: aproximativ 30 euro/ ora
  • Team building outdoor: 200 euro/ persoana
  • Tabere schi: aproximativ 300 euro/ persoana

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO