Companii

Si producatorii de ambalaje sunt expusi pe scaderea din auto

20.08.2009, 19:14 77

Producatorul de ambalaje din carton ondulat SCA Packaging, parte a grupului suedez SCA, care a investit anul trecut 9 milioane de euro in extinderea fabricii de carton ondulat din Timisoara, a avut in primul semestru o cifra de afaceri mai mare cu aproape 14% in lei fata de aceeasi perioada a anului anterior.
"Diferentele de curs valutar au determinat o evolutie in euro in scadere cu 1%. Pe segmentul auto am fost expusi la o scadere, pe care am compensat-o insa prin atragerea de clienti noi din domeniul bunurilor de larg consum (FMCG) si cel industrial", a declarat Lorand Kasler, directorul de vanzari al producatorului de carton ondulat.
Lorand Kasler nu a precizat la cat s-au ridicat veniturile in valoare absoluta aduse de cele doua activitati.
Cifra de afaceri a companiei SCA Packaging s-a ridicat anul trecut la aproape 22 de milioane de euro, iar numarul mediu de angajati a fost de 105 persoane, potrivit site-ului Ministerului de Finante.
"Mentionez ca in bilant apar si rezultatele unor operatiuni comerciale cu alta divizie a grupului SCA, pe langa cele de productie si comercializare de ambalaje", a sustinut Kasler, fara a preciza despre ce alte divizii este vorba.
Fabrica de carton ondulat si-a marit anul trecut suprafata cu 12.000 de metri patrati, ajungand la 17.000 de metri patrati, iar capacitatea de productie a crescut de sapte ori, in urma investitiilor realizate.
Printre clientii companiei se numara Dacia, compania specializata in productia de echipamente si componente pentru industria auto Valeo, producatorul de aparatura electronica Flextronic, producatorul de componente pentru echipamente IT Celestica.
"Pentru clientii existenti de anul trecut se inregistreaza o scadere a consumului de ambalaje, direct proportionala cu scaderea productiei propriilor articole. Insa aceste scaderi au fost compensate de noi prin castigarea de clienti noi", a spus el, fara a mentiona numele noilor parteneri ai firmei.
Fabrica functioneaza in prezent la 30% din capacitatea totala instalata, care a crescut anul trecut pana la 80-90 de milioane de metri patrati.
Directorul de vanzari mai spune ca vede pentru semestrul doi perspective de crestere pentru companie, dat fiind faptul ca prezenta pe piata a companiei creste din ce in ce mai mult.
Compania a renuntat la 20 de angajati, din care 15 erau in regim temporar, din cauza scaderii cererii pe anumite categorii de produse ce necesitau munca manuala.
SCA Packaging Romania, infiintata in 2002 in Timisoara drept centru regional de deservire, a construit in 2005 propria fabrica cu o suprafata de 5.000 de metri patrati, urmata de un depozit si centre de deservire in Oradea si Pitesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO