Companii

SIF Oltenia: vrem si noi in turism

31.03.2003, 00:00 13

Societatea de Investitii Financiare (SIF) Oltenia intentioneaza sa se implice mai puternic in turism incepand cu acest an, primul pas fiind preluarea pachetului majoritar de actiuni al Organizatiei Judetene de Turism (OJT) Targu - Jiu, a declarat pentru Ziarul Financiar Florin Buzatu, vicepresedintele SIF Oltenia.
In prezent, pachetul majoritar de actiuni al OJT Targu - Mures este detinut de Asociatia Salariatilor (PAS), care nu si-a indeplinit inca toate obligatiile contractului de privatizare.
"Am discutat cu reprezentantii PAS si cu cei ai Autoritatii pentru Privatizare (APAPS") si probabil ca vom prelua actiunile salariatilor, odata cu obligatiile legate de contractul de privatizare. Investitia va fi de aproximativ 500.000 de dolari", a precizat Buzatu.
Spre deosebire de SIF Transilvania sau SIF Muntenia, SIF Oltenia este slab reprezentata la nivelul turismului, ponderea cea mai importanta in active detinand-o, la jumatatea anului trecut, sectoarele banci - finante - asigurari (21,29%), metalurgie (15,61%), industria contructoare de masini (15,53%) si petrol (13,46%).
Dintre SIF, liderul la capitolul turism este SIF Transilvania, care detine actiuni la peste 50 de societati din acest domeniu. SIF Transilvania intentioneaza sa investeasca 38 mil. $ in crearea unui lant hotelier pe litoral.
SIF Banat-Crisana vrea, de asemenea, sa infiinteze in aproximativ cinci ani un lant hotelier care sa reuneasca structurile de cazare la care compania este actionar, situate in zona de vest a tarii.
SIF Muntenia, dupa ce a investit mai multe milioane de dolari, in hotelul Best Western Bucovina - Club de Munte, intentioneaza la randul sau sa-si majoreze implicarea in acest sector, avand in vedere previziunile de crestere a industriei turismului.
laurentiu.ispir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO