Companii

Sky Gate Hotel: Gradul de ocupare este usor mai redus ca anul trecut

17.09.2004, 00:00 25

Sky Gate Hotel, situat langa aeroportul Otopeni, a inregistrat pe primele opt luni ale acestui an un grad de ocupare usor mai redus decat cel de anul trecut, in contextul in care oferta de hoteluri de trei stele din Bucuresti creste mai rapid decat cererea, spun reprezentantii hotelului.
Pe intregul an, hotelul mizeaza pe o cifra de afaceri de 2,1 milioane de euro, in crestere cu 5% fata de 2003, cand  a fost de circa 2 mil.euro. Acestea previziuni au la baza faptul ca hotelul a crescut usor tarifele anul acesta fata de anul trecut.
"Gradul de ocupare a fost de in jur de 60%, aproape la fel cu cel de anul trecut. Circulatia turistica pe piata bucuresteana este intr-adevar in crestere, dar si investitiile in hoteluri de trei stele sunt tot mai numeroase. Numai anul acesta au fost in derulare investitii in 7-8 hoteluri noi pe acest segment. In acest moment potrivit ultimelor estimari, in Bucuresti sunt in jur de 2.162 de camere de hotel de trei stele, in 28 de hoteluri", a spus George Opris, directorul general al hotelului. El considera ca pe acest segment piata se apropie de punctul de saturatie, urmand ca noile investitii din perioada urmatoare sa se canalizeze pe segmentul de doua stele.
Hotelul Sky Gate este localizat foarte aproape de aeroportul Otopeni, ceea ce face ca o mare parte dintre clienti sa fie persoane aflate in tranzit. Fiind amplasat foarte aproape de aeroportul Otopeni, hotelul atrage mai usor clienti straini, acestia detinand in jur de trei sferturi din total.
"Targetul nostru sunt oamenii de afaceri din pozitii executive, persoane aflate in tranzit, avem ca si clienti si echipaje ale companiilor aeriene", a mai adaugat Opris.
Investitia totala in Sky Gate Hotel s-a ridicat la 12 milioane milioane de dolari si a fost finantata partial de actionari si partial printr-un credit de la Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD), a mai spus Opris.
Principalul actionar al hotelului Sky Gate este Fondul Romano American de Investitii (FRAI), cu un pachet de 40% din actiuni, alti actionari fiind Fondul Roman de Investitii (FRI), RNI Piram si Mazna Holdings. Managementul hotelului este asigurat, firma S.C. Hotel Management Consultancy SRL, detinuta de Opris.
Clasat la trei stele, Sky Gate Hotel are 108 camere, un restaurant, un bar, sase sali de conferinte, sala de fitness si parcare gratuita. Hotelul are 85 de angajati.
Preturile la receptie (rack-rate) sunt de 150 de euro, iar tariful mediu este de 65 de euro, fara micul dejun.
Alte hoteluri din apropierea aeroportului Otopeni sunt Confort, Persepolis si Crystal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO