Companii

SNTR a primit bani ca sa-si plateasca datoriile

10.06.2004, 00:00 38

Societatea Nationala "Tutunul Romanesc" (SNTR) SA a transferat in aprilie aproape 13 milioane de euro ca aport la capitalul social al societatii.
"Acesti bani sunt destinati platii datoriilor mai vechi al producatorului national de tigarete pe care noi ni le-am asumat prin contractul de privatizare", spune Antonelo Celestini, vicepresedintele Consortio SanGiustina Tabachicoltori (CTS), unul dintre cei doi mebri ai consortiului Tobacco 2003/UE care a achizitionat la inceputul acestui an pachetul majoritar de actiuni al SNTR. El spune ca banii sunt destinati si pentru plata utilajelor pe care SNTR le-a achizitionat in anii trecuti.
Valoarea totala a trazactiei prin care Tobacco 2003/UE a cumparat 56% din SNTR se ridica la 12 milioane de euro din care datorii comerciale de 5,5 milioane de euro, restul fiind reprezentat de pretul pachetului de actiuni (1,6 milioane de euro), investitii tehnologice, investitii pentru mediu si capital de lucru. Celalat actionar al producatorului national de tigarete este omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul holdingului InterAgro. Niculae a finalizat recent o investitie de 6 milioane de euro intr-o fabrica de procesare a tutunului amplasata la Zimnicea.
Antonelo estimeaza ca SNTR va avea in acest an o cifra de afaceri de 75 de milioane de euro. Vicepresedintele CTS afirma ca, in doua luni, vor fi lansate in productie o gama de tigarete ecologice care vor fi destinate pentru inceput pietei italiene dupa care Germania si Austria.
SNTR detine cinci fabrici de tigarete si are 1.400 de angajati.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO