Companii

Sodexho Pass semneaza contractul cu Bechtel pentru cateringul la Brasov-Bors

20.10.2004, 00:00 41

Emitentul de tichete de masa Sodexho Pass Romania a incheiat un contract cu firma americana Bechtel pentru asigurarea serviciilor de catering pe durata constructiei autostrazii Brasov-Bors, a spus Satya Christophe Menard, directorul general Sodexho Pass Romania.
El nu a precizat care este valoarea contractului, insa acesta poate fi estimat la cateva milioane de euro anual, avand in vedere ca Bechtel are deja 900 de angajati pentru autostrada.
"Contractul a fost semnat intre Sodexho Pass Romania si compania Romanian Motor Way, care are ca actionari principali Bechtel si Scetauroute International. Acesta va presupune asigurarea alimentatiei pentru toti angajatii la constructia autostrazii, numarul acestora urmand sa se ridice la cateva mii de persoane", a spus Menard.
Contractul va insemna totodata si intrarea pe piata romaneasca a diviziei de catering in zone greu accesibile a companiei franceze. Cateringul este dealtfel principala activitate a companiei Sodexho Pass pe plan international, tichtetele de masa detinand numai 2% din venituri.
"Zonele greu accesibile sunt santierele de constructii din campuri, minele, locatii maritime. Sodexho Pass are un parteneriat la nivel international cu firma americana Bechtel prin care asigura aceste servicii in santierele sale", a adaugat Menard.
Autostrada "Transilvania" Bors-Brasov va avea o lungime totala de 415 kilometri si va include 73 de pasaje supraterane si 19 noduri rutiere. Costurile proiectului se ridica la 2,2 miliarde euro, termenul de finalizare fiind anul 2012. Numarul angajatilor la lucrari va depasi 4.000 de persoane in perioada de varf a constructiilor, potrivit oficialilor Bechtel.
Sodexho Pass, care este listata atat la bursa de la New York cat si la cea din Paris, are 310.000 angajati si a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 12 miliarde de euro.
In Romania, compania este prezenta deocamdata numai cu activitatea de tichete de masa, insa cu ocazia semnarii acestui contract exista premisele continuarii activitatii de catering.
"Intrarea diviziei de catering standard este doar o chestiune de timp. Aceasta este deja prezenta in tari precum Ungaria, Polonia sau Slovacia", a mai comentat Menard.
Potrivit sitului Ministrului de Finante, Sodexho Pass a realizat anul trecut un profit de peste 400 miliarde de lei (10,7 mil.euro), la cifra de afaceri de 574 de miliarde de lei (15,3 mil.euro). 
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO