Companii

Solutiile IBM pentru stocarea datelor ajung la Bucuresti

31.05.2001, 00:00 13



Ultimele noutati din domeniul sistemelor de stocare a datelor si solutii pentru companiile care activeaza in acest sector au fost prezentate ieri specialistilor romani de catre oficialii companiei IBM cu ocazia roadshow-ului "Storage Forum 2001".Evenimentul a strabatut in acest an 31 de tari si a beneficiat de participarea a peste 5.000 de specialisti IT.

"Capacitatea de stocare a datelor se dubleaza in fiecare an. Mai mult, specialistii au estimat ca, pana in 2003, 75% din investitiile efectuate in domeniul hardware se vor indrepta catre dispozitivele de stocare.

Pentru a se mentine lider pe aceasta piata, compania IBM trebuie sa actioneze in trei directii: sa reduca pretul pe MB stocat, sa ofere solutii deschide care sa permita un grad mai inalt de utilizare a datelor, servicii de outsourcing si sa furnizeze unelte software avansate pentru aceste medii de stocare", a declarat Vladimir Aninoiu, general manager la IBM Romania in deschiderea evenimentului.

In oferta de servicii de outsourcing prin care IBM doreste sa-si sprijine clientii si partenerii se numara IBM Managed Storage Services si Storage-On-Demand.

Alaturi de acestea, companiile client pot beneficia de consultanta din partea specialistilor firmei, servicii de analiza si planificare a infrastructurii pe corespunzatoare activitatii pe care o desfasoara.

Anual, IBM investeste aproape sase miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare avand peste 125.000 de specialisti in elaborarea noilor tehnologii in intreaga lume. In Statele Unite, IBM a obtinut pentru al optulea an consecutiv, un numar record de patente si anume 2886.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO