Companii

Sonae Sierra pluseaza cu 300 mil. euro in doua mall-uri

16.10.2007, 22:35 23

Compania portugheza Sonae Sierra, care a intrat in luna mai in Romania prin preluarea mall-ului River Plaza din Ramnicu-Valcea pentru 42 mil. euro, a achizitionat terenuri pentru dezvoltarea altor doua centre comerciale - in Ploiesti si Craiova, in care va investi 293 mil. euro.
Mall-ul din Ploiesti va fi construit pe un teren de 16 hectare si va avea o suprafata inchiriabila de 64.070 de metri patrati, investitia fiind estimata la 153,6 mil. euro, a anuntat compania.
La Craiova, portughezii au cumparat un proiect inceput deja de companiile elene Elmec si Alesonor - Craiova Mall. Elmec si Alesonor au iesit complet din afacerea Craiova Mall in urma unei tranzactii de 40 mil. euro, au declarat surse apropiate tranzactiei. "Sonae Sierra isi va face propriul proiect pe baza a ceea ce exista deja", au precizat aceleasi surse.
Investitia in proiectul de la Craiova se va ridica la 139,4 mil. euro, iar suprafata inchiriabila a mall-ului va fi de 55.537 mp. Companiile elene au fost asistate in tranzactie de casa de avocatura Rares Dan & Asociatii, in timp ce Sonae Sierra a fost asistata de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si compania de consultanta imobiliara Eurisko.
Vitor Nogueira, business development manager al companiei portugheze, declara in urma cu cateva luni ca Sonae Sierra isi propune sa fie intre primii trei jucatori de pe pietele imobiliare pe care activeaza, inclusiv Romania.
Sonae Sierra are in proprietate sau in coproprietate 46 de centre comerciale in Europa si America Latina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO