Companii

South Pacific are proiecte de 140 mil. euro

10.04.2006, 00:00 18

South Pacific Group va incheia acorduri cu Ministerul Administratiei si Primaria Bucuresti pentru construirea de locuinte, grupul australian deruland in Romania proiecte ce se ridica la aproape 140 de milioane de euro, a declarat presedintele companiei, George Prelea.

Compania a incheiat in 2004 un contract cu Ministerul Apararii Nationale privind executia a 10.000 de locuinte destinate angajatilor institutiei.

"Parteneriatul nostru cu armata se va extinde la nivelul mai multor ministere, Ministerul Administratiei si Internelor si Primaria Capitalei", a afirmat Prelea, unul dintre cei trei oameni de afaceri care controleaza grupul.

El a evitat sa ofere informatii suplimentare, adaugand ca acestea vor fi puse la dispozitia presei de catre autoritati.

Grupul va finaliza la inceputul anului viitor, la Straulesti, primele 241 de locuinte pentru angajatii Ministerului Apararii. Proiectul are o valoare de 13 milioane de euro.

Totodata, compania va construi aproape 1.100 de locuinte, tot in baza contractului semnat in septembrie 2004, in cartierul Ghencea, zona Antiaeriana, pe un teren cu o suprafata de 14 hectare. Proiectul cu o valoare de 52 de milioane de euro va fi initiat in noiembrie 2006.

In Tunari, compania are patru proiecte rezidentiale proprii, care cuprind circa 480 de locuinte, disponibile la vanzare. Finalizarea constructiilor necesita fonduri in valoare totala de 56 milioane euro.

Un alt proiect rezidential, cu o valoare de 15,1 milioane euro, va fi dezvoltat in Otopeni.

Astfel, totalul locuintelor lansate de grupul australian in Romania se ridica la 1.700, iar investitiile necesare ating un nivel de 137,1 milioane euro.

Pana in prezent, compania a construit in Australia circa 8.000 de locuinte. Romania este singurul stat, in afara Australiei, unde este prezent grupul South Pacific.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO