Companii

Sparkassen, in grafic cu deschiderea Sun Plaza

16.03.2009, 16:03 20

Compania de dezvoltare imobiliara Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste, se afla in grafic cu lucrarile de constructie la mallul Sun Plaza din zona Piata Sudului din Bucuresti, deschiderea urmand a fi realizata pana la sfarsitul acestui an. "Lucrarile de constructie merg conform planului si, in ciuda faptului ca nu am stabilit o data exacta de deschidere, aceasta va avea loc cu siguranta inainte de Craciun", a declarat Friderich Wachernig, membru al consiliului de administratie in cadru Sparkassen.

Mallul, a carui suprafata inchiriabila va depasi 75.000 de metri patrati, este inchiriat in proportie de 85% pana in prezent, principalii chiriasi anuntati fiind Cora, BauMax, Mobexpert si Cinema City. "Pentru spatiile pentru care nu am semnat contractele inca, reprezentand 10-15% din suprafata mallului, nu vom avea niciun fel de problema in a le ocupa. Pentru mallurile aflate in locatii dificile piata a devenit una a chiriasilor, dar la noi retailerii inca isi doresc sa deschida noi magazine. Dezvoltatorul, EMCT, analizeaza in prezent ce retaileri si-ar putea indeplini obligatiile in cazul semnarii unui contract", a mai spus Wacherning.
Sun Plaza va cuprinde si o zona de birouri cu o suprafata de 10.000 de metri patrati deasupra mallului, precum si un pasaj subteran care va lega una dintre caile de acces cu statia de metrou Piata Sudului. Investitia in intregul proiect va depasi 200 de milioane de euro, spatiile de birouri urmand a fi finalizate in 2010. Sparkassen mai detine pe piata locala si hotelul Novotel, situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, precum si alte doua proiecte de mari dimensiuni, pe Calea Grivitei si in Jilava.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO