Companii

Steilmann face noua magazine in 2007

19.02.2007, 19:07 46

Steilmann Romania, cotata printre primii cinci jucatori de pe piata textilelor, va deschide noua magazine anul acesta, dupa ce expansiunea companiei a cunoscut o stagnare de cativa ani.
Astfel, prima decizie a grupului italian Miro Radici, care a preluat Grupul Steilmann la nivel international, a fost aceea de a relansa brandul Steilmann printr-o strategie care include deschiderea a 28 de magazine in acest an in Europa de Est.
Proiectul de dezvoltare al Steilmann Bukarest include preluarea administrarii retelelor de magazine Steilmann din Cehia, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova, precum si cresterea numarului de magazine din Europa de Est de la 72 in prezent, la 100 la sfarsitul lui 2008. De asemenea, planurile grupului Radici presupun dublarea cifrei de afaceri a filialei din Romania pana in 2008 si o marja de profit de 10%. In Romania, Steilmann detine momentan 53 de magazine, iar numarul acestora va creste anul acesta cu inca 9, fiecare necesitand o investitie de circa 70.000 de euro, potrivit directorului de retail al Steilmann Bukarest, Flori Panescu.
"Directorul Radici a venit in Romania si a vazut ce oportunitati de dezvoltare exista. El a decis ca Steilmann Romania sa devina centrul back-office al dezvoltarii retailulului pentru Europa de Est", a declarat Flori Panescu.
Din punctul de vedere al evolutiei financiare, reprezentantul Steilmann estimeaza pentru anul 2006 o crestere a afacerilor de 30% fata de cele 31 mil. euro realizate in 2005, si o marja de profit de 8%, aceasta urmand sa creasca la 10% in 2007 pe la acelasi numar de magazine.
Pe langa dezvoltarea brandului Steilmann, compania intentioneaza sa intre pe piata si cu alte branduri ale Steilmann, cum sunt Apanage, Emozioni, Erica Roessler, Kirsten, Gigi si DressMaster, care vor fi comercializate in locatii separate sau in magazine multibrand care vor fi deschise sub marca Wehmeyer si Boecker.
"Primul magazin cu care vom incepe cu aceste branduri este magazinul din Baneasa. Reteaua va fi constituita separat de Steilmann. Analizam momentan in ce masura acest magzin multibrand isi are locul pe piata", spune Panescu.
Steilmann Bukarest are o conditie aparte in compania preluata de grupul Miro Radici, intrucat filiala are si un actionar roman, in persoana lui Romeo Pomponiu, actualul director general al Steilmann Bukarest, care detine 49% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO