Companii

Stericare, 2 mil. euro din managementul deseurilor medicale

21.06.2005, 19:22 59

Compania britanica Stericare, specializata in managementul deseurilor medicale, si-a stabilit tinta de vanzari pentru anul in curs la aproximativ 2 milioane de euro, reprezentand circa 2.000 de tone de deseuri procesate.

"Capacitatea de procesare a unitatii de langa Bucuresti este de aproximativ 17.000 de tone pe an, in conditiile in care la nivelul intregii tari se produc aproximativ 35.000 de tone de deseuri medicale anual", au afirmat reprezentantii Stericare Romania. La un cost estimat de aproximativ 1 euro/kg procesat, piata se ridica la valoarea de aproximativ 35 de milioane de euro anual.

Unitatea de la Bucuresti a devenit operationala la inceputul acestui an, investitiile ridicandu-se la 4 mil. euro, din care 2,5 mil. euro au reprezentat costul liniei tehnologice, diferenta fiind costurile imobilului aferent si al amenajarilor. Stericare Romania deserveste o suprafata cu o raza de 300 km. in jurul Bucurestiului. Clientii companiei pana in prezent sunt maternitatea Giulesti, Spitalul Filantropia si Institutul Parhon, au mai spus reprezentantii companiei.

Piata managementului deseurilor medicale din Romania este o piata latenta, ce a luat nastere in urma directivelor capitolului 22 al Tratatului de Aderare a Romaniei la UE, ce reglementeaza situatia deseurilor cu regim special din Romania. Pe piata romaneasca mai sunt prezente 4 companii specializate in sterilizarea deseurilor medicale. In Romania functioneaza in prezent circa 450 de spitale, care isi sterilizeaza deseurile in cele aproximativ 370 de crematorii, majoritatea depasite din punct de vedere tehnologic. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO