Companii

Synevo face 19 mil. euro din servicii de laborator

Synevo face 19 mil. euro din servicii de laborator
27.01.2010, 23:09 181

Afacerile companiei au atins anul trecut 17 mil. euro, cuaparoape 10% mai mult fata de 2008. "Ne-am concentrat pe oferireade servicii de laborator si in alte orase din tara: Pitesti,Ploiesti, Ramnicu Valcea si Arad, valoarea investitiei in acestecentre de recoltare ajungand la peste 200.000 euro", a spus VirgilIvan, director general al Synevo.

Industria serviciilor medicale private in ansamblu s-a mentinutpe crestere anul trecut, iar majoritatea operatorilor si-au bugetatun plus la afaceri si in 2010. Operatorii de laboratoare isideruleaza insa mare parte din afaceri pe baza contractelor cucasele de asigurari de sanatate, ceea ce ii face mai vulnerabili laevolutia economica generala.

La final cu o investitie de 10 mil. euro

"Desi 2009 a fost un an sub semnul crizei financiare si alscaderii dramatice a fondurilor alocate de casele de asigurari desanatate, am reusit sa ne atingem obiectivele propuse legate dedezvoltare", a mai spus Ivan.

Compania va finaliza in februarie o investitie de 0,5 mil. eurointr-un nou laborator la Brasov, dar are proiecte si pentru noicentre de recoltare in Bucuresti (zona Militari - West Gate siLizeanu), in Craiova si Bacau.

Virgil Ivan spune ca principalul sau obiectiv din acest an estedeschiderea laboratorului central din Bucuresti, investitie de 10mil. euro.

"Investitia finala in laboratorul central ajunge deja la 10milioane de euro. Acest laborator este cel mai mare din sud-estulEuropei, cu o suprafata de lucru totala care ajunge la peste 5.000mp. Pe langa cresterea volumului de analize preluate si prelucratesi in timpul weekend-ului, vom asigura furnizarea in timp real arezultatelor catre medici", a spus el. Toate aceste investitii vorcontribui la cresterea cifrei de afaceri a companiei prognozatapentru 2010.

Afaceri bune in perioada 2007-2008

Synevo a luat nastere in Romania prin separarea in 2003 adiviziei de laboratoare Medicover Rombel de compania Medicover.Ulterior acestei operatiuni, in 2004, entitatea formata a luatnumele de Synevo. In 2005, grupul suedez a decis sa extindaconceptul in Polonia, unde a achizitionat un laborator privat.Astfel, Polonia a devenit prima piata externa pe care s-a lansatacest concept de marca, realizat integral in Romania. O perioadafavorabila laboratoarelor a fost in intervalul 2007-2008, candMinisterul Sanatatii a derulat Programul National de Evaluare aStarii de Sanatate a Populatiei, iar afacerile laboratoarelor aucrescut in conditiile in care sute de persoane mergeau zilnic laanalize.

Piata serviciilor de laborator este extrem de fragmentata, cumulti jucatori care fac rulaje de cateva sute de mii de euro.Potrivit ultimelor informatii disponibile in 2008, afacerilecumulate ale Synevo si Medicover erau de 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO