Companii

Tarom: Ne-am menţinut cota de piaţă de 22% în România

Autor: Mirabela Tiron

31.01.2012, 12:53 243

Compania aeriană de stat Tarom şi-a menţinut anul trecut cota de piaţă de 22% în România, transportând 2,19 milioane pasageri, potrivit oficialilor companiei.

"Conform rezultatelor, TAROM a reuşit să îşi menţină o cotă de piaţă constantă, atât în 2010, cât şi în 2011, precum şi un nivel constant de pasageri transportaţi în 2011", a declarat Gabriela Bordea, director general al Tarom.

Cota de piaţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) a fost de 40%, pe segmentul curselor regulate şi al curselor charter. Cota de piaţă a fost menţinută la acelaşi nivel cu cel de anul precedent, în condiţiile în care operatorul aerian român a redus numărul curselor regulate externe, încetând operarea pe anumite destinaţii precum Bari, Valencia, Zürich şi Riga, şi în condiţiile în care şi alte companii aeriene au intrat pe piaţa românească în cursul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO