Companii

Tarom reintroduce cursele interne din Bucureşti spre Suceava, Sibiu şi Târgu Mureş

Tarom reintroduce cursele interne din Bucureşti spre...

Autor: Mirabela Tiron

31.10.2013, 15:44 365

Compania de stat Tarom reintroduce zborurile din Bucureşti spre Sibiu, Suceava şi Târgu-Mureş  în sezonul de iarnă 2013/2014, potrivit oficialilor companiei.

“Ca urmare a solicitărilor de reintroducere a acestor rute, compania Tarom s-a arătat dispusă să poarte discuţii cu fiecare aeroport în parte cu scopul de a oferi pasagerilor săi cel mai bun produs în condiţii de siguranţă şi calitate. În urma acestor discuţii, au fost agreate soluţii de operare menite să răspundă pozitiv, considerentelor de ordin economic, operaţional, demografic şi de imagine a companiei, avute în vedere anterior”, au transmis reprezentanţii companiei.

Cursele vor fi efectuate începând cu 17 noiembrie pe rutele  Bucureşti –Suceava  şi Bucureşti-Târgu Mureş în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică. Din 18 noiembrie 2013, pasagerii Tarom vor putea călători pe ruta Bucureşti-Sibiu.

Pe 19 noiembrie expiră mandatul lui Christian Heinz­mann la conducerea Tarom. Nu este clar cine va veni pe poziţia de director general în locul lui sau dacă mandatul îi va fi readus la durata iniţială de patru ani. Nicolae Demetriade, unul dintre reprezentanţii CA-ului Tarom şi director executiv, şi-a dat demisia.

În toate ieşirile publice avute de belgia­nul Heinzmann sau de reprezentanţii consi­liului de administraţie au fost consemnate conflictele dintre aceştia, într-un moment în care compania Tarom are nevoie de stabilitate pentru a-şi putea recâştiga poziţia de lider în piaţă şi a trece pe profit, dat fiind că în ultimii cinci ani a adunat pierderi de 250 mil. euro. Anul trecut au călătorit cu Tarom 2,19 milioane de pasageri.

Consiliul de administraţie al Taromeste format din bancherul Dan Pascariu, fostul astronaut Dumitru Prunariu, Valentin Macec, fost consilier al lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al transporturilor, Ciprian Ladunca, director financiar şi vicepreşedinte al Metlife Alico România, omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul magazinelor online PC Fun şi PC Garage.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO