Companii

TBI Leasing, contracte de 18 mil. euro

23.07.2004, 00:00 15

TBI Leasing a incheiat in primul semestru un numar de 1.807 contracte, in valoare de 18,055 milioane de euro, reprezentind o depasire cu 30% a obiectivelor asumate initial, a declarat Florentina Mircea, directorul general al companiei.
Dintre contractele finantate, 72% au vizat autovehiculele noi, 21% echipamentele, 2% bunurile imobiliare si 1% bunurile de folosinta indelungata.
"TBI Leasing are o mare disponibilitate pentru domeniul medical, echipamentele pentru acest sector ocupind pozitia a doua in cadrul tuturor categoriilor de echipamente finantate, cu 18%, dupa echipamentele de constructii", a precizat Mircea.
Comparativ cu anul 2002, proportia echipamentelor in portofoliul companiei a crescut cu 24%. Potrivit reprezentantului TBI Leasing, majorarea ponderii echipamentelor in totalul bunurilor finantate se datoreaza cresterii nevoilor de investitii din diverse sectoare economice, precum industria textila, alimentara, de constructii, domeniul medical, sectorul turistic si hotelier, dar si a stabilirii de parteneriate cu furnizori strategici din tara si din strainatate.
Pentru acest an, TBI Leasing estimeaza o crestere de pina la 20-25%, precum si o extindere a cotei de piata la 3-4%. In 2003, TBI Leasing a inregistrat un profit net de peste 570.000 de euro, la o valoare totala a contractelor incheiate de 26,1 milioane de euro.
Infiintata in martie 2002, compania are ca actionar majoritar grupul financiar TBIF Financial Services BV, cu o participatie reprezentind 98,77% din capitalul social. Societatea de asigurari Omniasig detine 1,22% din titlurile firmei de leasing.
TBIF Financial Services BV este parte a grupului financiar olandez TBIH Financial Services Group NV, prezent in Europa Centrala si de Est prin fonduri de pensii private si asigurari, precum si prin servicii financiare.
Potrivit datelor Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), piata de leasing a ajuns, in primele cinci luni ale anului, la circa 607 milioane de euro.
Volumul contractelor finantate de cele 33 de companii membre ASLR a fost de 322 de milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO