Companii

Technomarket investeste 25 mil. euro in 30 de magazine in trei ani

28.09.2007, 19:26 130

Technomarket, retailerul bulgar de electronice si electrocasnice, a anuntat dupa deschiderea primului magazin din Romania la Targoviste, un program de dezvoltare care presupune deschiderea pe piata autohtona a altor 30 de unitati intr-un interval de 3 ani.
Reteaua Technomarket este detinuta integral de fondul de investitii Equest, care a finalizat recent preluarea a 75% din Domo Retail prin subsidiara Linx Properties. Managementul si dezvoltarea Technomarket in Romania vor fi asigurate de echipa manageriala Domo. "In urmatorii 3 ani vom deschide cate un magazin Technomarket in fiecare oras de peste 100.000 de locuitori, in tara, si cel putin alte 3 magazine in Bucuresti. In total vor fi aproximativ 30 de unitati", a declarat Lorand Szarvadi, CEO Domo.
Astfel, strategia regionala va fi dezvoltata in perioada urmatoare prin doua branduri, Technomarket fiind destinat segmentului de consumatori cu venituri low spre mediu.
"Technomarket se va dezvolta pe suprafete intre 1.500 si 3.000 mp, iar Domo va fi prezent in continuare prin spatii de pana la 1.500 de mp, cu magazine stradale si in centre comerciale", a spus Szarvadi. Reteaua Domo va pastra in continuare ca target clientii cu venituri mediu spre high. Urmatorul magazin Technomarket va fi deschis in Bucuresti spre finalul primului trimestru din 2008, locatia fiind deja fixata.
"Multe dintre magazine vor fi construite pe locatii detinute acum de fondul Equest. Un exemplu este magazinul care va fi deschis in iulie 2008, in parcul Vitantis si va avea 4.000 de mp", a spus directorul Domo.
Investitia pentru deschiderea unui magazin Technomarket oscileaza potrivit reprezentantilor companiei intre 500.000 si 1 milion de euro, astfel ca in urmatorii 3 ani, bugetul de dezvoltare al retelei de magazine va depasi 25 milioane de euro. "Dupa intrarea Technomarket in Romania, competitia va fi mult mai echilibrata, pe piata de electrocasnice", a spus Szarvadi adaugand ca cele doua companii isi vor aprecia semnificativ cota de piata totala.
Pentru 2007, CEO-ul Domo are estimat nivelul cifrei de afaceri la 190 mil. euro, targetul pentru profit fiind prognozat la 8 mil. euro.
"De atingerea targetului depinde foarte mult si pretul final pentru achizitia Domo de catre Equest. Este posibil sa atingem si o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro, dar de acest lucru depinde evolutia afacerilor din trimestrul patru si bineinteles vanzarile din luna decembrie", a declarat Szarvadi.
Ziarul Financiar a evaluat inainte de inceperea procesului de preluare a Domo Retail pachetul de 70% din actiuni la un pret de aproximativ 50 mil. euro, suma confirmata ulterior de reprezentantii celor doua parti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO