Companii

Terapia Zoetron, o pacaleala de 12 mil. dolari

27.02.2003, 00:00 21

Grupul antifrauda MUCH, format din institutii din Mexic, Statele Unite si Canada, in anul 1994 in vederea prevenirii fraudelor transfrontaliere din domeniul sanatatii, a inchis o companie vinovata de inselarea bolnavilor de cancer, carora le vindea un echipament electromagnetic prezentat drept o noua terapie impotriva cancerului.
"Terapia Zoetron" costa 15.000 de dolari plus cheltuielile pentru a ajunge la clinica CSCT, din Tijuana, in Mexic, potrivit CNN.
"Aceasta terapie este o pacaleala. Nu are absolut nici un efect asupra celulelor canceroase. Si mai tragic este ca pacientii au pierdut mai mult decat 15.000 de dolari. Au pierdut timp", a declarat Howard Beales, directorul biroului pentru protectia consumatorului din cadrul Comisiei Federale pentru Comert (FTC).
Compania s-a facut cunoscuta prin Internet, telemarketing si publicitate in diverse reviste de medicina alternativa, obtinand aproximativ 12.700.000 de dolari in doi ani.(
Un tribunal din Chicago a blocat averile companiei si a paginii web iar autoritatile din Tijuana, Mexic, au inchis clinica.
"Aceasta actiune transmite un mesaj clar celor care incearca sa obtina avantaje de pe urma pacientilor cu boli grave. Doar traversand granita nu te poti astepta sa scapi si de lege", a avertizat Mark McClellan, reprezentant al Food and Drug Administration.(A.B.)




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO