Companii

Tiriac se concentreaza pe proiecte in real estate

Tiriac se concentreaza pe proiecte in real estate

Cititi mai multe despre strategia Tiriac Holdings si a altor investitori in real estate in numarul din aceasta saptamana al revistei BUSINESS Magazin.

07.02.2008, 19:55 33

"Imobiliarele vor reprezenta varful investitiilor grupului Tiriac si in viitorul mediu", spune Anca Ioan, intr-un interviu acordat BUSINESS Magazin.
Orientarea mai pregnanta a holdingului Tiriac catre piata imobiliara a coincis cu momentul numirii Ancai Ioan la conducerea acestuia, in 2005.
"In discutia cu domnul Tiriac dinaintea venirii mele aici mi-a spus ca imobiliarele vor fi directia in care se va dezvolta grupul", spune acum Anca Ioan, care a plecat de la conducerea biroului local al Roland Berger pentru a prelua fraiele afacerilor lui Ion Tiriac.
Omul de afaceri este unul dintre cei mai importanti investitori in real estate, detinand un portofoliu de peste doua milioane de metri patrati. Terenurile vor fi folosite atat pentru proiecte rezidentiale sau comerciale, cat si pentru constructia de showroomuri auto, adica pentru sustinerea celorlalte activitati ale grupului.
Practic, din 2005, afacerile lui Tiriac s-au dezvoltat pe doua directii principale: afaceri imobiliare si retail de masini.
Dezvoltarile imobiliare au inghitit deja o treime din bugetul total de 900 de milioane de euro pe care Anca Ioan il are de gestionat pana in 2010.
Holdingul Tiriac lucreaza acum la doua complexuri rezidentiale - Residenz in Chitila (a carui prima etapa va fi gata in aproximativ doua luni) si La Stejari in Baneasa (care va intra la partea de finisaje in decembrie 2008)-, cateva sedii de birouri, un magazin Praktiker si sapte showroomuri auto (la Pitesti, Sibiu, Piatra Neamt, Suceava, Cluj si doua in Bucuresti, showroom-uri care se vor adauga celor 28 existente momentan).
Pe langa acestea, grupul Tiriac lucreaza la conceptul unui parc logistic de la Otopeni (cel mai mare proiect al grupului, care se va intinde pe 86 de hectare), care se afla deja pe planseta unei firme de arhitectura, dar si la doua proiecte comerciale, in Ploiesti si Timisoara.
"Dincolo de acestea, proiecte noi vor aparea tot timpul", adauga Anca Ioan, insistand ca dezvoltarile imobiliare nu se vor opri odata cu frenezia pietei.
Cu alte cuvinte, urmeaza conceperea de proiecte pentru terenurile existente si constructii noi, dar si achizitii de terenuri, in masura in care preturile nu sunt prohibitive.
"Multe din terenuri s-au scumpit nejustificat, dar in ultima vreme frenezia a mai incetat si o parte din preturi ar putea sa mai scada", crede managerul holdingului Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO