Companii

Topul mallurilor cu cele mai mari datorii la finele anului trecut

Topul mallurilor cu cele mai mari datorii la finele...

Autor: Cristi Moga

07.08.2014, 14:35 854

Mallurile cu cele mai mari datorii din România sunt AFI Palace Cotroceni din Bu­cureşti şi Palas din Iaşi, cu peste 200 de milioane de euro fiecare la finele anului trecut, acestea fiind de altfel şi proiectele care au implicat cele mai mari in­vestiţii, potrivit datelor ZF.

Per total, cele mai îndatorate 20 de centre comerciale de pe piaţa locală aveau un pasiv de circa 1,9 miliarde de euro la finalul anului trecut şi o cifră de afaceri cumulată de aproximativ  195 de milioane de euro.

Centrul comercial cu cea mai bună situaţie a datoriilor raportat la veniturile realizate este Băneasa Shopping City din nordul Capitalei, ţinând cont că firma Băneasa Developments, care deţine proiectul, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 41,6 milioane de euro, iar datoriile sunt la aproximativ 110 milioane de euro, de 2,6 ori mai mari.

 

La polul opus se află proiectul Oradea Shopping City, care avea datorii de 55,5 mil. euro, în timp ce veniturile au fost de 37 de ori mai mici, şi anume 1,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO