Companii

Trei olandezi investesc la Sibiu 3,5 mil. de euro in retailul cu scule electrice

26.09.2006, 19:34 279

Companiile Concept Trading si Romnet Invest, detinute de cetatenii olandezi Edwin Van der Straten, Edwin Boomgaard si Marcel Luske, vor investi doua milioane de euro in amenajarea unui spatiu de depozit si a unui show-room aproape de Zona Industriala Vest a orasului Sibiu, dupa ce au investit deja 1,5 milioane de euro in comert cu unelte de mana si electrice.
Cele doua companii si-au inceput activitatea in Romania la Sibiu, in august anul trecut, respectiv primavara acestui an. Concept Trading este o societate specializata pe comertul angro cu unelte de mana si electrice, distribuitor unic pentru Romania si zona Europei de Est al produselor Kinzo. Olandezii au investit deja 1,5 milioane de euro in afacerea din Romania si au decis ca exista circumstante favorabile pentru dezvoltarea afacerii.
In acest sens, cei trei au infiintat, in primavara acestui an, societatea Romnet Invest, care va construi o hala pentru birouri, depozite si un showroom, in care vor investi alte 2 milioane de euro.
"Sibiul a fost ales ca locatie pentru dezvoltarea afacerii pentru ca se afla in centrul tarii si de aici se poate face distributia produselor in toata tara", precizeaza Laura Avramescu, manager al companiei Concept Trading.
Cei trei investitori din Olanda detin afaceri importante in tara lor de origine. Edwin Van der Straten este administratorul companiei Praxis, care detine un lant de magazine. In acelasi timp, Edwin Boomgaard deruleaza afaceri in domeniul transporturilor speciale, prin firma Boomgaard Trans BV. Cel de-al treilea asociat la firma Concept Trading, Marcel Luske, are afaceri in domeniul imobiliar, in Olanda.
Cei trei investitori au reusit in primele cinci luni ale activitatii din Romania o cifra de afaceri de 300.000 de euro si estimeaza afaceri de peste un milion de euro pentru anul in curs.
"Firma Concept Trading a fost infiintata in aprilie 2005, dar a inceput efectiv activitatea in luna august a anului trecut", explica Laura Avramescu. Concept Trading lucreaza aproape exclusiv cu lanturile mari de magazine din Romania, partenerul principal fiind Ambient. Produsele comercializate de Concept Trading sunt distribuite si prin intermediul magazinelor Trident.
"Avem amenajat un showroom, cu o suprafata de 500 de metri patrati, unde nu se face vanzare, ci doar prezentare de produse. Am ales sa lucram direct cu marile lanturi de magazine si nu prin vanzare directa catre clienti, en-detail, pentru ca este mai simplu si mai eficient in acest fel", mai spune Laura Avramescu.
Showroom-ul si depozitul propriu vor ocupa circa 6.000 de metri patrati si se construieste aproape de Zona Industriala Vest a Sibiului. "Cea mai mare parte a spatiului este rezervata depozitului. Va fi amenajat si noul show-room, precum si spatii de birouri si spatii de inchiriat", arata managerul Concept Trading. Termenul de finalizare a constructiei este primavara anului viitor, conducerea companiei sperand insa sa termine investitia pana la finele anului in curs. Investitia in noul sediu este derulata prin cea de-a doua firma, Romnet Invest. De asemenea, firma desemnata pentru constructia cladirii este Remco SRL, societate romaneasca ce are actionariat olandez.
Piata de desfacere a produselor Concept Trading se concentreaza in acest moment in special pe Transilvania, datorita retelei de magazine si centre comerciale Ambient.
"De cateva luni am intrat si pe piata din sud si pana la sfarsitul anului apreciem ca vom patrunde si pe piata din Moldova", declara Laura Avramescu. Managerul precizeaza ca sunt discutii in acest moment cu un distribuitor, pentru patrunderea pe piata brasoveana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO