Companii

Trigranit: Romania este prioritatea noastra

29.09.2006, 20:03 40

Trigranit, compania care dezvolta proiectul imobiliar Esplanada din Capitala, a anuntat ca odata cu confirmarea aderarii la UE proiectele din Romania au devenit prioritatea principala pentru investitiile grupului.
"Romania este prioritatea noastra numarul unu in Europa Centrala si de Est si ne dorim sa oferim Bucurestiului un nou simbol. Capitala Romaniei creste rapid, iar noi suntem increzatori in faptul ca Esplanada va reusi sa capteze aceasta crestere", a declarat Todd Cowan, directorul executiv al TriGranit Development Corporation. Romania va deveni incepand cu anul viitor poarta estica in cadrul Uniunii Europene, potrivit lui Cowan.
Memorandumul pentru proiectul Esplanada a fost semnat in luna mai la Bucuresti, de catre ministrul pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, si de presedintele grupului Trigranit, Nathaniel Rothschild.
Semnarea contractului intre TriGranit Corporate Development si Primaria Capitalei va avea loc la sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie. "Dupa finalizarea acestei etape, se va putea definitiva calendarul de activitati si se va lua o decizie cu privire la momentul de incepere a lucrarilor de constructie", afirma reprezentantii Trigranit.
Printre actionarii Trigranit se numara Nathaniel Rothschild, co-presedinte al Atticus Capital, compania austriaca Immoeast, Sandor Csanyi, directorul executiv si presedinte al OTP, Sandor Demjan, care a fondat compania TriGranit in 1996, si omul de afaceri canadian Peter Munk, fondatorul si presedintele Barrick Gold, una dintre cele mai mari companii miniere aurifere din lume, precum si actionarul majoritar al Trizec Properties, una dintre cele mai importante companii imobiliare canadiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO