Companii

Tripla vaccinare nu ameninta copiii

27.02.2003, 00:00 16

Cercetatorii britanici au stabilit ca tripla vaccinare a copiilor impotriva pojarului, oreionului si rubeolei nu suprasolicita sistemul imunitar al acestora, contrar ingrijorarilor parintilor.
Astfel, pentru a demonstra aceasta teorie, expertii Laboratorului de Medicina Publica (PHLS) au analizat fisele medicale ale copiilor in varsta de unu-doi ani, pentru a stabili daca riscurile aparitiei unor infectii bacteriene de tipul septicemiei, pneumoniei sau meningitei sunt mai crescute dupa triplul vaccin.
Potrivit rezultatelor, nu s-a constatat nici un fel de pericol de acest gen, ba chiar se poate considera ca sistemul imunitar al copiilor vaccinati este mai puternic.
De asemenea, o alta sursa de ingrijorare in legatura cu vaccinarea impotriva celor trei boli contagioase mentionate se refera la instalarea autismului sau a bolilor intestinale, insa echipa de medici apreciaza ca nu exista dovezi privind o legatura intre aceste maladii si vaccin.
Studiul s-a bazat pe datele inregistrate de spitale din regiunea de sud-est a Angliei, referitoare la un numar de 436 de copii internati pentru tratarea unor infectii bacteriene grave, in perioada aprilie 1991 - martie 1995.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO