Companii

Turcii vor sa aduca noi fonduri la Rulmenti Barlad

21.07.2003, 00:00 19

Capitalul social al societatii Rulmenti Barlad ar putea fi dublat, pana la un nivel de 726,5 miliarde lei (19,8 milioane euro), in urma unei majorari de capital prin aport in numerar. Propunerea urmeaza sa fie discutata in august, in cadrul unei Adunari Generale Extraordinare a Actionarilor.
Actiunile emise vor fi oferite spre subscriere tuturor actionarilor societatii, proportional cu numarul de actiuni detinute, se arata intr-un comunicat al Rulmenti Barlad. Pretul de subcriere pentru actionarii care beneficiaza de dreptul de preferinta este de 25.000 lei pe actiune.
Capitalul societatii ar putea creste astfel cu pana la 363,2 miliarde lei (9,9 milioane euro), iar actiunile subscrise pentru care capitalul nu va fi varsat in termenul stabilit vor fi anulate.
Actionarii la Rulmenti Barlad vor discuta, de asemenea, in cadrul sedintei de pe data de 18 august, contractarea unui credit in valoare de cinci milioane dolari de la Banca Comerciala Romana.
Firma turca Kombassan Holding AS a achizitionat de la Fondul Proprietatii de Stat, in martie 2000, 64,34% din actiunile producatorului de rulmenti, valoarea totala a tranzactiei fiind de 31,4 milioane dolari. Celalalt actionar semnificativ al companiei este SIF Moldova, care detine 20% din actiuni.
Holdingul Kombassan detine peste 30 de uzine in Germania, Malaezia, SUA, Bosnia si Hertegovina, precum si in Kazahstan.
Rulmenti Barlad a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 31 milioane de dolari, dintre care exporturile au reprezentat 23 mil. $.
Actiunile companiei sunt tranzactionate la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ultimul transfer avand loc la un pret de 15.500 lei/actiune, valoare la care capitalizarea firmei este de 407 miliarde lei (circa 12,5 mil. $).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO