Companii

UBC Pharma testeaza un nou medicament

27.03.2003, 00:00 75

Un nou produs impotriva epilepsiei a fost prezentat la al VII-lea congres AED (Antiepileptic Drug), din 20-23 martie, organizat la Key Biscayne, Florida.
Substanta, numita pentru moment ucb 34714, a fost supusa unei serii de teste preclinice, atat in vitro, cat si in vivo, pe soareci.
Potrivit companiei UCB Pharma, care a descoperit ucb 34714, substanta s-a dovedit semnificativ mai eficienta decat medicamentul lansat anterior de aceeasi firma, KEPPRA (Levetiracetam), si ofera aceleasi garantii de siguranta.Ucb 34714 este un derivat din familia chimica a substantei active levetiracetam.
Thomas Beck, directorul diviziei de cercetare si dezvoltare din cadrul UCB Pharma, a subliniat ca "descoperirea substantei levetiracetam a deschis calea unor noi terapii derivate".
In plus, chiar din acest stadiu, potrivit lui Beck, exista indicii ca ucb 34714 ar putea fi folosit si in alte afectiuni neurologice, potential care urmeaza sa fie explorat.In prezent, ucb 34714 a fost introdus in faza 1 de testare clinica, urmand ca a doua faza sa se desfasoare tot in 2003.
UCB Pharma este o companie belgiana care opereaza la nivel global si este specializata in cercetare farmacologica si chimica. Printre domeniile de interes ale societatii figureaza bolile respiratorii, inclusiv alergiile, si neurologice, categorie care cuprinde si epilepsia, boala care afecteaza intre 40 si 50 de milioane de oameni in intreaga lume.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO