Companii

Un bărbat a şantajat oficialii Dacia ca să nu trimită concurenţei date tehnice despre Duster

Un bărbat a şantajat oficialii Dacia ca să nu trimită concurenţei date tehnice despre Duster

Autor: Loredana VOICULESCU

20.04.2011, 22:22 41

O persoană din Mioveni a şantajat conducerea Automobile Dacia cudezvăluirea către companii concurente a unor detalii din procesulde fabricaţie a Dacia Duster, acesta susţinând că a găsit în curteauzinei un memory stick care conţinea astfel de informaţii, scrie"Gândul".

Conform sursei citate, timp de câteva zile, în luna ianuarie aacestui an, Gheorghe M. a trimis email-uri către persoane dinconducerea Dacia cărora, în schimbul "tăcerii" sale, iniţial le-acerut echivalentul unei Dacia Duster cu toate opţiunile. Pe site-ulDacia, preţurile pentru Duster sunt cuprinse între 11.150 euro şi16.600 euro, în funcţie de versiuni, la care se adaugă şi costulopţionalelor, dar ulterior bărbatul a spus că s-ar mulţumi şi cu20.000 de lei.

Procurorii spun că bărbatul a declarat la audieri că nu el aintrat în sistemul informatic al uzinei pentru a copia neautorizatinformaţiile, şi că doar ar fi găsit, în curtea uzinei Dacia, unmemory stick care conţinea fişiere privind procesul de fabricaţieal Dacia Duster.

"M. Gheorghe a transferat neautorizat date dintr-un memory stickîn laptopul personal. Învinuitul spune că a găsit memory stick-ul,care conţinea informaţii despre procedura de fabricaţie a DaciaDuster, în parcarea uzinei Dacia. Unul dintre fişiere a fost trimisla persoane din conducerea Dacia. Învinuitul a ameninţatreprezentanţii Dacia cu trimiterea acestor date către companiiconcurente", a declarat pentru "Gândul" procurorul şef al DIICOTPiteşti, Nicolae Blaga.

Informaţiile de pe stick s-au dovedit reale, fapt confirmatpentru procurori de către oficialii Automobile Dacia.

Reprezentanţii Dacia au depus plângerea la Poliţie în 19ianuarie, menţionând că au primit mai multe mesaje de la bărbatulrespectiv. Citiţi mai mult despre cazul de şantaj de la Dacia pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO