Companii

Un grup american cumpără un dealer local de utilaje agricole din grupul Cefin

Autor: Anca Dumitrescu

21.11.2011, 00:00 354

Compania Titan Machinery din Statele Unite se extinde pentru prima oară în străinătate prin achiziţia dealerului de utilaje agricole AgroExpert, care distribuie echipamente Case IH în Bucureşti şi Timişoara, tranzacţia urmând să fie finalizată la sfârşitul acestui an.

"Agricultura mondială este o mare oportunitate pentru extinderea modelului nostru de afaceri. Membrii echipei noastre au experienţă în vânzarea de utilaje în Europa de Est", a declarat David Meyer, preşedinte al Titan Machinery. AgroExpert a fost înfiinţată în 2006, iar în anul fiscal precedent a obţinut venituri de circa 14 milioane de dolari. Compania va rămâne administrată de conducerea actuală, care va păstra o participaţie minoritară la AgroExpert.

Agroexpert Capital SRL face parte din grupul Cefin şi are ca asociaţi o firmă înregistrată în Cipru, Entailo Holdings, cu 50% din părţile sociale, şi două persoane fizice, fiecare cu 25% - Radu Cristan Lupu şi Erich Urban (cetăţean austriac).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO