Companii

Un nou record la British Petroleum Plc: profit de 8 miliarde de dolari

10.08.2001, 00:00 26



Grupul petrolier British Petroleum Plc. a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an un profit net de 7,9 miliarde de dolari, comparativ cu 6,3 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut, informeaza Mediafax.

Numai in trimestrul al doilea al anului, BP a obtinut un profit net de circa 3,8 miliarde de dolari, fata de 3,6 miliarde de dolari in perioada similara a anului 2000, rezultatele pentru cele doua perioade fiind considerate un nou record in istoria companiei.

Productia de petrol si gaze naturale a BP a crescut cu 4% in al doilea trimestru, dar pe totlaul semestrului rata de crestere a atins valoarea de 9%. La sfarsitul lunii iunie, BP producea aproximativ 1,9 milioane de barili/zi de petrol si circa 248 de milioane de metri cubi/zi de gaze naturale.

Aceste cifre reflecta conditiile de piata favorabile si modificarile de portofoliu. La nivelul record al rezultatelor a contribuit si profitabilitatea in crestere a activitatilor de rafinare, precum si preturile ridicate la gazele naturale, care au diminuat impactul negativ al evolutiei sectorului produselor chimice.

Compania a precizat ca este increzatoare in privinta perioadei urmatoare, activitatea sa urmand sa fie sustinuta de o serie de modificari in portofoliul de active, cea mai importanta dintre acestea fiind acordul cu E.ON, supus spre aprobare autoritatilor europene de reglementare, si care va consolida pozitia BP pe piata europeana de rafinare, comercializare si transport.

BP a realizat in primele sase luni investitii in valoare de 6,3 miliarde de dolari si avea datorii de 18,8 miliarde de dolari la sfarsitul lunii iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO