Companii

Un producător de mobilă din Timişoara angajează 400 de oameni

Un producător de mobilă din Timişoara angajează 400...

Autor: Ioana David

01.05.2013, 18:50 11722
Producătorul de mobilă Rus Savitar din Timişoara, deţinut de familia Rusu, va angaja aproximativ 400 de oameni anul acesta, odată cu finalizarea unui proiect de extindere de 6 milioane de euro început în 2012.
 
„La finalul acestei investiţii, vom avea mai multă libertate la partea de export. Fabrica de tapiţerie (care funcţiona deja – n. red.) era prea mică, iar multe dintre operaţiuni le derulam în altă parte, ceea ce implica costuri ridicate. Acum vom putea scădea costurile. Sunt comenzi la extern“, a spus Cristian Rusu, administra­to­rul grupului Rus Savitar – Casa Rusu.
 
 
Au recrutat şi anul trecut
 
Rus Savitar continuă recrutările după ce şi în 2012 a avut nevoie de aproxi­ma­tiv 100 de oameni tot pentru extindere. Jumătate dintre ei au fost recrutaţi pentru proiectul ce se finalizează în acest an, iar diferenţa pentru o fabrică de mobilă la comandă, care funcţionează deja de nouă luni.
 
Rus Savitar, care a rămas o afacere de familie, a fost fondată în 1994, iar de la im­portator s-a extins trep­tat la producţie şi cel mai recent la reţea de magazine. Potrivit re­vistei Business Magazin, Cristian Rusu a preluat conducerea companiei în 2000, pe vremea când firma avea patru angajaţi. Acum, numărul angaja­ţi­lor este de peste 900, iar investiţiile totale au tre­cut de 20 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO