Companii

Un producător de patiserie din Călăraşi şi-a majorat anul trecut producţia cu 30%

Autor: Gabriel Razi

13.03.2012, 00:00 420

Compania Panovia din Călăraşi, producător de patiserie congelată, şi-a majorat anul trecut producţia cu 30%, au spus reprezentanţii companiei fără să precizeze nivelul producţiei. Panovia a avut în anul 2010 afaceri de 2,2 milioane de euro. Dacă avansul din producţie s-a menţinut şi în cazul cifrei de afaceri, compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 2,8 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

"În 2012 vom investi atât în construcţia de noi facilităţi de producţie, cât şi în achiziţia de utilaje", a declarat Sabin Mărţoiu, director general al Panovia. Compania, care vinde pe piaţa locală brandurile Morăriţa, Ema şi Panovia, este prezentă pe piaţa patiseriei congelate de şapte ani, moment în care businessul a luat naştere în urma unei investiţii de 2 milioane de euro.

Pentru acest an oficialii companiei intenţionează să facă şi primii paşi către pieţele externe prin livrări atât către pieţele din vestul Europei, dar şi către ţările din Orientul Mijlociu. Pe piaţa locală a patiseriei congelate Panovia concurează cu producători precum Macromex, Orkla Foods sau Boromir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO