Companii

UPS a realizat in Romania cea mai mare crestere din Est

22.07.2005, 19:23 44

Compania de curierat rapid international Trans Courier Service, agent autorizat UPS, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri pe primul semestru al anului 2005 de 30,5%, pana la un nivel de 2,11 milioane de euro, fata de 1,61 milioane de euro obtinute in perioada similara a anului trecut.

Trans Courier Service preconizeaza ca in 2005 va realiza o cifra de afaceri de 4,7 milioane de euro, cu 35% mai mare decat valoarea de 3,54 de milioane de euro, inregistrata in 2004.

"Datorita rezultatelor realizate pe plan local, UPS Romania a obtinut de 3 ani consecutiv titlul de cea mai buna performanta operationala din regiune", a spus Iulia Gabriela Nartea, director executiv Trans Courier Service.

Pe plan local, Trans Courier Service ofera servicii de curierat rapid international. "Ne adresam firmelor implicate in activitatea de comert exterior, cum ar fi firme din industria usoara, electronica, electrotehnica, sticlarie, dar si din industria bancara, cabinete de avocatura, de consultanta. Printre clientii nostri se numara si persoane fizice, dar cu venituri peste medie", a afirmat Nartea.

UPS dispune de un parc propriu de 90 de masini de curierat, de 2 avioane charter si 100 de angajati, care-i permit o acoperire a intregii tari. In Romania, UPS are 2.500 de clienti, iar la nivel international 7,9 milioane de clienti. In ultimii ani, piata curieratului din Romania se afla intr-o continua expansiune.

"Cresterea activitatii si a volumui derulat impune atat majorarea numarului de angajati, cat si suplimentarea capacitatii de transport. Un factor important in evolutia companiei noastre il va reprezenta apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, care va influenta in mod pozitiv relatiile comerciale cu tarile UE," a spus Nartea.

UPS, una dintre cele mai mari companii la nivel international, a inceput operarea in Romania in 1990. Evolutia pietei de curierat a determinat infiintarea, in anul 2000, a firmei Trans Courier Service, care a devenit agent autorizat UPS in Romania.

In prezent, UPS are deschise in Romania trei oficii UPS Customer Center, doua in Bucuresti si unu in Timisoara. "Intentionam ca anul acesta sa mai deschidem doua UPS Customer Center in doua orase importante din tara, cu potential ridicat de curierat rapid, dar nu vrem sa dam mai multe detalii pana la momentul respectiv", a precizat Nartea. Principalii competitori ai UPS pe piata romaneasca de curierat rapid international sunt TNT, DHL si FedEx.

La nivel mondial, UPS este prezenta in peste 200 de tari. Compania detine peste 1.740 de facilitati de operare, peste 88.000 de masini de curierat, camioane, dubite, motociclete si peste 570 de avioane proprii si inchiriate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO