Companii

Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie. Coloşii industriali devin giganţi verzi: cum arată planurile de decarbonizare ale marilor consumatori de energie? Aflaţi la ZF Power Summit 2023

Urmează ZF Power Summit, 21-23 februarie. Coloşii...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2023, 09:30 180

♦ Dacă tranziţia energetică nu va duce decât la şubrezirea industriei, atunci procesul va fi un eşec ♦ Cum se asigură cei mai mari consumatori de energie că vor trece linia de finiş a unuia dintre cele mai disruptive fenomene economice? l Aflaţi la ZF Power Summit 2023.

Reprezentanţii Liberty Steel Româ­nia, alături de Corneliu Bodea, CEO Adrem, Sorin Elisei, Leader of Energy and Sustai­na­bility Practices, Deloitte Romania şi Mihai Stă­nescu, managing associate, STOICA & Asoci­aţii vor analiza într-o dezbatere dedicată care sunt provocările majore pe care industria loca­lă le are de înfruntat pe calea tranziţiei energe­tice în cadrul unei noi ediţii a ZF Power Summit 2023. Producerea de oţel verde şi in­vestiţiile anunţate de Liberty în pro­ducţia de energie verde transformă combina­tul de la Ga­laţi într-un laborator real de testare a im­pac­tului tranziţiei energetice la nivel industrial. Care sunt provocările pe acest drum şi cum ar putea arăta la final industria Româ­niei după transformarea adusă de tranziţia energetică? Cum rămâne industria europeană competitivă în comparaţie cu rivalii din China sau SUA care nu au aceleaşi obligaţii de mediu? Ce mă­suri trebuie luate astfel încât tranziţia energe­tică să fie o oportunitate pentru dezvoltarea industriei locale, nu un capăt de drum?

Toate aceste teme vor fi dezbătute într-un panel alături de unii dintre cei mai buni specia­lişti din piaţă. ZF Power Summit, evenimentul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în ex­clusivitate sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea de-a 12-a ediţie, contextul actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dezba­terile într-o platformă de comunicare regională cu impact european. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 februarie în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inova­tori locali, regionali şi europeni.

Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită. Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit, 23 februarie, aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generate de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.


ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie.


 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO