Companii

Ursus si-a intarit echipa cu manageri din SABMiller

06.04.2007, 22:23 48

Producatorul de bere Ursus Breweries, numarul doi pe piata locala a berii, filiala locala a grupului SABMiller, si-a intarit echipa de management cu membri din conducerea internationala a SABMiller.
Astfel, Wojciech Bauman este noul vicepresedinte de marketing al companiei, el inlocuindu-l pe Piotr Jurjewich. Wojciech are o experienta solida in cadrul SABMiller, deoarece s-a alaturat echipei Kompania Piwowarska din Polonia in 1999, unde a ocupat pozitii in marketing si vanzari, inclusiv pozitia de vicepresedinte marketing, vicepresedinte vanzari si distributie si director export.
Schimbari de management au avut loc si in cadrul departamentului financiar, Indrin Pillay, membru al echipei SABMiller din 1995 inlocuindu-l pe Andrei Haret in functia de vicepresedinte financiar.
Julian Patton este noul vicepresedinte tehnic al companiei URSUS Breweries. Julian Patton a lucrat in mai multe companii din Marea Britanie ca manager ambalaje, productie a berii, inginerie si vanzari inainte de a se alatura companiei Diageo ca Expert global in ambalaje si apoi manager de productie pentru operatiunea de ambalaje pentru export.
A lucrat apoi pentru Dale Farm Dairy Company si a avansat de la manager de fabrica la director tehnic inainte de a veni sa lucreze pentru SABMiller ca manager de dezvoltare a productiei in cadrul companiei Plzensky Prazdroj.
Board-ul Ursus Breweries are 6 membri, dintre care 4 sunt straini.
Ursus Breweries a inregistrat in trimestrul al treilea al anului financiar curent (octombrie-decembrie 2006) o crestere de 33% a vanzarilor pe piata locala, ritm de aproape trei ori mai mare fata de cel raportat in primele sase luni ale anului financiar.
In perioada aprilie-septembrie 2006, vanzarile Ursus au avansat cu numai 13%, din cauza unor limitari de productie. Luand in calcul ritmul de crestere anuntat de Ursus in primele noua luni ale anului fiscal, se poate estima o crestere de peste 20% a vanzarilor in acest an fiscal.
Ursus a finalizat anul trecut o investitie de peste 30 mil. euro in extinderea capacitatilor de productie ale fabricii din Buzau, insa reprezentantii companiei au decis sa continue extinderea printr-o noua investitie de circa 20 de milioane de euro. In urma acestei investitii capacitatea de productie a companiei va ajunge la circa 4,5 milioane de hectolitri. Acest lucru se va intampla in contextul in care la inceputul anului 2005 compania avea o capacitate de productie de 3,1-3,2 milioane de hectolitri, ulterior, la sfarsitul anului trecut ajungand la circa 4 milioane de hectolitri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO