Companii

Vanzarile Accor au crescut cu 8,6% in primul semestru

06.08.2001, 00:00 26



Vanzarile grupului hotelier Accor din Franta au atins in primul semestru al acestui an valoarea de 3,6 miliarde euro, in crestere cu 8,6% fata de rezultatele realizate in aceeasi perioada a anului 2000, relateaza Mediafax.

Accor a anuntat ca imbunatatirea rezultatelor se datoreaza activitatilor desfasurate in sectorul hotelier, precum si a evolutiei pozitive a serviciilor de rezervari de bilete, a agentiilor de turism si a cazinourilor operate de companie.

Firma precizeaza ca a inregistrat vanzari solide pe pietele pe care prezenta sa este deja traditionala, precum Franta, Italia si Mexic, dar a catalogat drept exceptionale performantele obtinute in Romania si Venezuela, tari in care si-a inceput activitatea relativ recent.

In Romania, grupul Accor este prezent de cativa ani prin hotelul Sofitel, iar din acest an pe piata hoteliera bucuresteana a intrat o alta marca a sa, Ibis, sub care functioneaza fostul hotel Nord. Incepand de anul viitor, Accor ar putea fi reprezentat si pe litoralul romanesc prin marca Novotel, sub care va opera un nou hotel al lantului Continental, in Constanta.

Veniturile din activitatile hoteliere ale grupului Accor au consemnat la nivel global o crestere de 11,3%, nivel ce reflecta o majorare de 3,4% a vanzarilor inregistrate de proprietatile deja existente, dar si un plus de 7,8% provenind de la noile unitati hoteliere ale grupului.

Divizia de servicii a Accor a raportat o crestere de 17,4% a vanzarilor, in timp ce incasarile agentiilor de turism au urcat cu 2,7%. De asemenea, cazinourile operate de companie au consemnat o rata de crestere de 29,6%, insa veniturile restaurantelor si activitatilor de catering au scazut cu 8,8%.

Companiei a indicat ca aceasta imbunatatire a rezultatelor a fost posibila datorita retelei de hoteluri extinsa in mai multe regiuni geografice ale lumii, precum si a pozitiei privilegiate in Europa. Veniturile Accor au crescut, in pofida incetinirii ritmului de crestere economica la nivel global, ca urmare a ofertei variate de activitati in sectorul hotelier, dar si a strategiei de dezvoltare.

Accor opereaza aproximativ 3.600 de hoteluri, reprezentand circa 400.000 de camere, in 90 de tari. In plus, Accor ofera diferite servicii clientilor din sectorul corporatist si institutiilor publice. Zilnic, circa 12 milioane de persoane de 31 de state utilizeaza serviciile Accor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO