Companii

Vanzarile Biofarm au crescut invers proportional cu profitul

09.12.2004, 00:00 35

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a avut vanzari de 6,6 milioane de euro in perioada ianuarie-septembrie 2004, cu 4% mai mult decat anul trecut, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 11%, la 1,5 milioane de euro.
Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, si un profit net de aproape 3 milioane de euro. Oficialii companiei nu au facut comentarii referitoare la rezultatele financiare ale Biofarm.
Biofarm a finalizat o investitie ce totalizeaza 9 milioane de euro, concretizata in punerea in functiune a 4 noi linii de productie, pentru tablete, solutii de uz extern, siropuri si capsule gelatinoase moi, se arata in raportul remis de societate. Liniile de productie au fost instalate intr-o cladire existenta, care a fost consolidata si igienizata. Suprafata totala utilizata in aceasta cladire este de peste 4.000 de metri patrati, repartizata pe cinci nivele.
Finantarea investitiei a fost realizata din resurse proprii si din creditul contractat de la filiala din Romania a bancii Abn Amro, in valoare de aproximativ 1 milion de euro, cu termen de rambursare de 3 ani.
Actiunile Biofarm sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 2.810 lei/actiune. Capitalizarea burisera a Biofarm este de 20 de milioane de euro.
Actionarul principal al societatii este Robert William Ferran cu o participatie de 49,9% din actiuni. Health Sciences Group detine 24,3% iar Shapiro Bancorp 10% din actiuni, restul fiind in posesia unor actionari persoane fizice.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO