Companii

Vânzările distribuitorului de medicamente Ropharma Braşov s-au menţinut în primul semestru la 47 mil. euro

Vânzările distribuitorului de medicamente Ropharma...

Autor: Ana Maria Petcana

13.08.2013, 15:32 416

În ianuarie-iunie anul trecut vânzările Ropharma au fost de 206,2 milioane lei, iar profitul de 3,2 milioane lei.

"În semestrul unu din anul 2013, datorită condiţiilor dificile ale pieţei de medicamente generate de situaţia financiară a sistemului de sănătate, societatea s-a concentrat pe vânzarea prin farmaciile proprii, acordând o mai mare atenţie încasărilor de la clienţii farmacii particulare", se arată într-un raport al companiei.

Potrivit sursei citate, 71,5% din vânzări s-au realizat prin farmaciile proprii şi 28,5% prin distribuţie.

Ropharma are două unităţi de producţie în Târgu Mureş şi Chişinău, unde fabrică suplimente alimentare şi medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel şi Glykofit. Compania de distribuţie are cinci depozite şi 1.200 de farmacii client, iar partea de retail este reprezentată de 116 de farmacii.

În ceea ce priveşte vânzările de produse din portofoliul de producţie proprie, acestea s-au situat la 6,55 milioane lei la şase luni, în creştere cu 12,5%.

Societatea s-a poziţionat pe locul nouă ca distribuitor pentru piaţa de retail, şi pe cinci în topul lanţurilor de farmacii. Competitorii Ropharma pe piaţa de distribuţie de medicamente sunt Mediplus, Polisano, Fildas, Farmexim, Farmexpert şi Europharm.

Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron deţine indirect 32,24% din acţiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controlează 14,71% din acţiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%.

Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, controlează 31,29% din acţiunile Ropharma.

În acţionariatul Ropharma se regăseşte şi fondul de pensii AZT Viitorul Tău - Allianz, care are 5,87% din titluri, iar fondul de Pensii Administrat Privat ING are 4,99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO