Companii

Venirea Manchester la Bucureşti dezmorţeşte serios piaţa hotelieră

Venirea Manchester la Bucureşti dezmorţeşte serios piaţa hotelieră

Hotelul Radisson din Capitală este una dintre variantele luate în calcul pentru cazare de Wayne Rooney & Co

Autor: Mirabela Tiron

19.09.2011, 00:00 1152

Meciul pe care îl va disputa Oţelul Galaţi, campioana României la fotbal, cu Manchester United pe 18 octombrie reprezintă un motiv de bucurie pentru hotelierii din Capitală, care au început deja discuţiile pentru cazarea suporterilor echipei engleze.

Campioana Angliei a cerut 10.000 de tichete pentru propriii suporteri la partida din Champions League, care se va juca pe Naţional Arena, potrivit ultimelor date disponibile.

"Purtăm discuţii pentru cazarea echipei Manchester în hotelul nostru. Deocamdată nu am semnat un contract. În cazul în care echipa de fotbal se va caza la noi, nu vom mai putea caza suporterii", a declarat Adrian Adam, directorul de marketing şi de vânzări al complexului Radisson Blu din Capitală, care operează 718 camere.

Adam mai susţine că îl bucură acest eveniment, având în vedere că numărul mare de suporteri pe care i-ar putea atrage acest meci ar aduce mai multe rezervări hotelului.

"Mai bine se juca în weekend"

"Cu toate acestea, va fi o creştere a cererii în timpul săptămânii, când deja există solicitări pentru cazare. Ar fi fost poate mai bine pentru hoteluri ca acest eveniment să aibă loc în zilele de weekend", a precizat Adrian Adam.

În timpul weekendului hotelurile operează cu puţine camere ocupate, având în vedere că traficul de business se înregistrează în timpul săptămânii, cel de leisure fiind foarte slab dezvoltat.

Evenimentele sportive sau culturale importante, care atrag vizitatori străini în Capitală, reprezintă o sursă importantă de venituri atât pentru hotelieri, cât şi pentru alţi jucători din industria ospitalităţii. De exemplu, festivalul George Enescu, care se desfăşoară pe durata a 25 de zile în Bucureşti şi alte oraşe din ţară, precum Cluj, Timişoara sau Iaşi, a reuşit să atragă, potrivit organizatorilor, 16.000 de turişti străini. Acest festival ar putea aduce hotelierilor din Capitală venituri estimate de ZF la 5 milioane de euro.

În discuţii cu agenţiile de turism din Anglia

Meda Vasiliu, directorul de marketing al hotelului de cinci stele JW Marriot din Capitală, cu 402 camere, susţine că se poartă discuţii cu agenţiile de turism din Anglia care pot aduce grupuri de suporteri să se cazeze la hotel.

"Deocamdată nu ştim câte rezervări vom avea din partea suporterilor, însă aşteptăm un număr mai mare de clienţi." Ea a mai spus că meciul cu Manchester este o ocazie bună de a promova destinaţia Bucureşti, având în vedere numărul de suporteri pe care l-ar putea atrage.

"Orice eveniment care aduce turişti în Bucureşti se reflectă şi în businessul hotelier. Să vedem cum se vor distribui suporterii echipei Manchester, capacitatea totală de cazare a Bucureştiului fiind de 11.000 de locuri în hoteluri", a spus Meda Vasiliu.

Cei mai mulţi suporteri ai echipei Manchester vor fi aduşi de agenţiile de turism din Marea Britanie sau vor veni pe cont propriu, după cum apreciază specialiştii din agenţiile de turism locale. Elena Neagu, reprezentanta agenţiei de turism Bers Travel, care vinde pachete pentru evenimente sportive, în special din străinătate, spune că este greu să aduci străini în ţară şi că cel mai probabil aceşti suporteri ai echipei de fotbal engleze vor veni la meci prin agenţiile de turism din Anglia.

"Când este un meci în străinătate, aşa se întâmplă şi la noi, facem grupuri şi prin diferite sisteme de rezervări le asigurăm toate serviciile turistice în ţara în care îi trimitem", spune Elena Neagu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO