Companii

Violeta Luca, General Manager, Microsoft România: Concurenţa pentru atragerea de talente pe piaţa muncii determină companiile să devină mai competitive

Violeta Luca, General Manager, Microsoft România:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.05.2019, 14:09 243

„Piaţa muncii s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, iar dincolo de percepţia că nu se găsesc talente, consider că astăzi avem acces la oameni mult mai bine pregătiţi, aspect pe care l-am observat în proiectele noastre de recrutare. Este mai dificil însă să atragi şi în acelaşi timp să păstrezi oamenii foarte valoroşi. Concurenţa pentru atragerea de talente pe piaţa muncii determină companiile să devină mai competitive, să fie atente la modul în care dezvoltă cultura internă şi creează oportunităţi de dezvoltare profesională”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

“Provocarea ramâne în identificarea, atragerea şi dezvoltarea talentelor, în oferirea unor provocări profesionale relevante pentru utilizarea şi dezvoltarea capabilităţilor oamenilor. Mediul de lucru, cultura organizaţională, accesul la instrumente de lucru care facilitează colaborarea şi productivitatea, sunt elemente importante care pot aduce avantaje competitive unei organizaţii”, a spus Violeta Luca.

Alte declaraţii

# Oamenii care investesc în dezvoltarea propriilor abilităţi ne ajută pe noi, ca şi companii, să devenim mai competitive.

# Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulţi clienţi- companii încep să investescă tot mai mult în digitalizare, pentru că acest lucru le ajută să devină mai productive şi mai competitive. Cred că un element important este predictibilitatea în stimularea investiţiilor pe termen lung, deoarece ar crea premisele unor angajamente mai mari care să susţină dezvoltarea business-ului şi a capabilităţilor interne ale organizaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO