Companii

Vivendi cumpara 10% din EchoStar

17.12.2001, 00:00 16



Grupul francez Vivendi Universal SA a anuntat, vineri, ca va plati 1,5 miliarde de dolari pentru un pachet de 10% din actiunile companiei americane de televiziune prin satelit EchoStar Communications Corp., in cadrul unei aliante strategice, pe o perioada de opt ani, in domeniul distributiei.

Vivendi a indicat ca investitia sa va contribui la finantarea fuziunii de 26 miliarde de dolari dintre EchoStar si Hughes Electronics Corp.- societatea-mama a operatorului prin satelit DirecTV.

Grupul francez va detine mai putin de 5% din noua entitate dupa finalizarea fuziunii.

Acordul incheiat de Vivendi cu EchoStar prevede lansarea, in toamna anului 2002, a cinci noi canale de televiziune, care vor fi distribuite prin intermediul Dish Network, retea apartinand EchoStar, cu un numar de 6,43 milioane de abonati.

EchoStar va varsa Vivendi o parte din veniturile obtinute din abonamente, dupa lansarea posturilor de televiziune. Acordul dintre cele doua companii va fi apoi extins la serviciile de televiziune interactive. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO