Companii

Vivendi Universal nu renunta la batalia pentru Cegetel

04.12.2002, 00:00 15

Compania franceza Vivendi Universal se pregateste sa obtina controlul asupra compania franceza de telecomunicatii Cegetel prin lansarea unei oferte mai atractive decat cea de 4 miliarde de euro facuta de Vodafone pentru pachetul de 26% din Cegetel detinut de BT Group, relateaza Financial Times.
Vivendi Universal a respins oferta Vodafone de 6,8 miliarde de euro pentru propriul sau pachet de 44% la Cegetel. Negocierile dintre Vodafone si Vivendi ereu departe de a atinge un compromis in ceea ce priveste pretul pentru pachetul Cegetel, astfel ca gigantul francez a renuntat definitiv la ideea vanzarii.
"Vodafone era dispusa sa creasca foarte mult pretul, insa nu suficient pentru Vivendi", a afirmat un bancher.
Oficialii Vivendi Universal nu vor sa dezvaluie informatii inainte de termenul limita pentru depunerea ofertelor de cumparate a pachetului Cegetel, care este 10 decembrie. Ei au spus insa  ca nu se mai asteapta ca operatorul britanic Vodafone sa faca o oferta decisiva.
Vodafone a accentuat luni faptul ca nu va creste pretul de 6,8 miliarde de euro oferit pentru pachetul detinut de Vivendi Universal, care evalua Cegetel la 15,4 miliarde de euro. "Compania nu are nici o intentie de a revizui oferta facuta, care credem noi este corecta", a declarat un oficial al companiei britanice.
A devenit astfel si mai probabil ca Vivendi sa reuseasca sa obtina 70% din Cegetel, care la randul sau detine 80% din SFR, cel mai mare operator de telefonie mobila din Franta.
Vodafone, care detine 15% din Cegetel si 20% din SFR, direct, isi va creste interesul in SFR la 44% prin cumpararea unui pachet de la SBC, grupul american de telecomunicatii.
Astazi are loc o intalnire a consiliului de administratie a Vivendi Universal, in urma careia grupul va decide daca va face sau nu achizitia pentru care are nevoie de un imprumut costisitor de 1,3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO