Companii

Volumetric vrea să înceapă în acest an un proiect rezidenţial în Bucureşti, lângă parcul Carol

Volumetric vrea să înceapă în acest an un proiect rezidenţial în Bucureşti, lângă parcul Carol

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

18.03.2012, 12:48 449

Dezvoltatorul spaniol Volumetric, care anul trecut a finalizat construcţia unui bloc de locuinţe în Braşov, exclusiv din fonduri proprii, vrea să înceapă în acest an construcţia unui complex rezidenţial în Bucureşti pe un teren achiziţionat recent pe fosta platformă Pepsi, din zona Parcul Carol.

Compania a finalizat cumpărarea unui teren de 5.300 de metri pătraţi în zona Parcul Carol-Filaret, pe fosta locaţie a fabricii Pepsi, pentru care negociază din 2010.

"Terenul este o parte din platforma Pepsi, care are o suprafaţă de circa 16.000 de metri pătraţi. Această suprafaţă a fost retrocedată fostului proprietar şi după un proces lung de due-dilligence am reuşit să încheiem tranzacţia", a declarat Dan Fleşariu, directorul general al Volumetric România.

El a menţionat că nu poate să ofere detalii despre proiect deocamdată şi nici despre valoarea tranzacţiei pentru că ar influenţa firmele de construcţii care ar fi interesate să participe la licitaţia de selectare a contractorului general.

"Am plătit un preţ bun pe terenul din Bucureşti, mult mai puţin decât am plătit pe terenul de 4.000 de metri pătraţi din Braşov în anul 2007", a precizat Fleşariu, adăugând că proiectul va fi adaptat la cererea din Bucureşti şi că va veni cu preţuri foarte competitive.

Reprezentantul dezvoltatorului spaniol a arătat că cel mai probabil complexul va avea dimensiunile celui din Braşov, care totalizează 156 de locuinţe.

Construcţia ar putea începe în ultimul trimestru din acest an şi va dura aproximativ un an şi jumătate.

Volumetric a finalizat în vara anului trecut primul proiect rezidenţial din România, la Braşov, investiţie de 25 de milioane de euro, susţinută din fonduri proprii.

"Am vândut jumătate din locuinţe şi credem că până la sfârşitul anului vom reuşi să le vindem pe toate. Avem un ritm de vânzare de 7-8 apartamente pe lună, un ritm foarte bun. În Braşov există persoane interesate să cumpere locuinţe care depind de vânzarea altor proprietăţi sau sunt mici întreprinzători care depind de materializarea unor indicatori", a adăugat Fleşariu.

Pentru a sprijini aceşti clienţi, Volumetric oferă posibilitatea plăţii a jumătate din contravaloarea apartamentului, iar după un an să fie achitată şi diferenţa. În această perioadă, cumpărătorul se poate muta în apartament.

Fleşariu a menţionat că fondurile obţinute din vânzarea locuinţelor din Braşov vor fi utilizate pentru construcţia ansamblului din Bucureşti.

Pe de altă parte, el a arătat că Volumetric este interesat să dezvolte şi alte proiecte în Bucureşti, dar că preferă asocierea cu proprietari de terenuri.

"Preferăm această idee pentru a dezvolta împreună cu proprietarii de terenuri, dar negocierile sunt anevoioase atâta timp cât proprietarii sunt încă blocaţi mental la un anumit preţ", a arătat Fleşariu.

El a mai spus că în prezent preţurile terenurilor din Bucureşti pornesc de la 150 de euro pe metru pătrat, iar costul de construcţie în cazul apartamentelor este de 400-450 de euro pe metru pătrat construit.

Grupul Volumetric, înfiinţat în Spania, are activităţi în domeniul imobiliar, energii alternative, în servicii medicale şi industrie alimentară. Începând cu anul 2006, Volumetric s-a extins pe piaţa imobiliară din Polonia, Ungaria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO