Companii

Vrea cineva un iaurt Coca-Cola?

28.12.2001, 00:00 24



Compania americana Coca-Cola intentioneaza sa isi extinda activitatea printr-o linie de produse lactate care se adreseaza copiilor, informeaza agentiile internationale de presa, care citeaza publicatia americana Wall Street Journal.

Robert Baskin, purtatorul de cuvant al companiei Coca-Cola, a afirmat ca principalul producator de bauturi racoritoare din lume are in plan o serie de 'proiecte inovatoare', care includ productia de lactate si de alte tipuri de bauturi.

Baskin nu a confirmat, insa, informatiile publicate de Wall Street Journal, potrivit carora Coca-Cola ar fi lansat o initiativa numita 'Project Mother', de comercializare de produse lactate destinate copiilor de pana la 12 ani.

Publicatia citata a indicat faptul ca producatorul Coca-Cola intentioneaza sa testeze cinci produse lactate, incepand cu anul viitor, si se va concentra pe pietele mari consumatoare de lactate, printre care Europa, America Latina si Statele Unite.

La randul sau, Douglas Lane, analist la Merrill Lynch, a declarat ca produsele lactate Coca-Cola nu vor necesita stocarea in frigidere si vor putea fi vandute direct de pe rafturile obisnuite din magazine.

Daca un copil este obisnuit cu o marca Coca-Cola, este foarte posibil ca el sa ramana fidel acestei marci un timp indelungat', a comentat initiativa companiei Richard Joy, analist la S&P Equity Group din New York.

The Coca-Cola Company este cel mai mare producator, marketer si distribuitor de bauturi nealcoolice, avand sediul central in orasul Atlanta din districtul american Georgia.

Compania are la nivel mondial un numar de peste 31.000 angajati. Bauturile si concentratele de baza pentru Coca-Cola, produsul emblema al companiei, sunt vandute in peste 200 de tari.

Prin incheierea de contracte cu The Coca-Cola Company sau filialele locale le este permis producatorilor locali sa imbutelieze si sa comercializeze produsele companiei in limitele si conditiile stabilite prin contracte, astfel incat sa asigure cele maianalte standarde de calitate si uniformitate.

Coca Cola e prezenta in Romania din luna noiembrie a anului 1991 investitiile totale ale companiei in Romania se ridica la peste 350 milioane $, avand aproape 2500 de angajati. In prezent exista sase fabrici Coca Cola in intreaga tara (Bucuresti, Brasov, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara).

Produsele oferite de Coca Cola Company pentru Romania includ Coca-Cola, Coca Cola light, Fanta Orange, Fanta Lemon, Fanta Pink Grapefruit, Fanta Exotic, Sprite, Kinley, Cappy Tempo, Cappy Nectar si BonAqua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO