Companii

Wizz Air isi va dubla numarul de angajati

26.10.2007, 21:50 16

Compania aeriana low-cost ungara Wizz Air isi va dubla numarul de angajati in primele luni ale anului viitor, pana la 100 de persoane, situatie oarecum atipica pentru operatorii aerieni straini care desfasoara activitati pe piata locala cu mai putin de 50 de angajati.
"In februarie 2008 vom aduce cea de-a doua aeronava in baza din Baneasa si acest lucru va insemna si echipaje noi", a spus Natasa Kazmer, director corporate communications & public affairs al Wizz Air. Compania mai are baze operationale, in afara de cea deschisa in Romania in acest an, in Polonia, Ungaria si Bulgaria.
Wizz Air isi va alege si un manager pe piata locala, desi nu obisnuieste sa recruteze manageri la nivel local.
"Avem o echipa cu sediul in Budapesta care gestioneaza activitatea Wizz Air in toata Europa, adica in Ungaria, Polonia, Bulgaria si Romania. Contrar companiilor aeriene traditionale, nu avem manageri de tara, insa in Romania vom angaja, pe langa echipaj, o persoana responsabila de operatiunile noastre pe aeroporturile din Romania. Procesul de recrutare este in curs de desfasurare, iar angajatul va fi roman", a spus Kazmer.
Wizz Air estimeaza ca va transporta pana la sfarsitul anului peste 500.000 de pasageri, in conditiile in care liderul pietei, Blue Air, estimeaza un numar de 900.000 de pasageri in acest an. Pe piata locala Wizz Air mai concureaza cu MyAir, Sky Europe, easyJet sau Germanwings.
Compania a lansat prima cursa in Romania in iulie 2006, pe relatia Targu Mures-Budapesta, iar la inceputul acestui an a inceput sa opereze din Bucuresti catre mai multe destinatii europene, precum Roma, Londra sau Barcelona. Wizz Air a anuntat recent ca isi va muta cursele de la Targu-Mures la Cluj, insa, potrivit autoritatilor din Targu-Mures, compania si-ar putea revizui aceasta decizie.
La nivel international, Wizz Air a transportat peste trei milioane de pasageri anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO