Companii

Zorzolan investeste peste 5 mil. euro in 13 magazine Esprit

27.05.2008, 20:19 161

AAV Group, companie care detine de doi ani la nivel local franciza pentru reteaua de magazine de imbracaminte Esprit, intentioneaza sa deschida in urmatorii patru ani 13 unitati, investitia ajungand la peste cinci milioane de euro.
"Bugetul pentru amenajarea unui magazin Esprit se incadreaza in jurul sumei de 400.000 de euro, la aceasta adaugandu-se stocul de marfa", a declarat Vicentiu Zorzolan, administratorul AAV Group.
Urmatorul magazin Esprit, care va fi deschis la sfarsitul lunii mai, va fi amplasat in centrul comercial City Park din Constanta, planul de dezvoltare pentru celelalte magazine vizand atat marile orase, cat si orasele de marime medie.
"Ponderea cea mai mare o vor avea magazinele deschise in centrele comerciale, deoarece vanzarile sunt mai mari decat in locatiile stradale. Este avuta in vedere de asemenea si dezvoltarea brandului in afara granitelor, la nivel regional, prima tara vizata fiind Republica Moldova", spune Zorzolan.
In prezent lantul Esprit in Romania este compus din trei magazine deschise in Bucuresti, in centrele comerciale Plaza Romania, Bucuresti Mall si Baneasa Shopping City. La nivel international, grupul Esprit este prezent in peste 40 de tari, cu 640 de magazine proprii si peste 1.000 de magazine deschise in sistem de franciza. AAV Group detine, pe langa Esprit, si franciza pentru magazinele Springfield si Woman'Secret. Compania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, in crestere cu 70% fata de valoarea de 12 milioane de euro inregistrata in 2007.
Strategia de extindere a AAV Group pana in 2011 vizeaza deschiderea a 100 de magazine atat pentru brandurile deja existente, cat si pentru brandurile pe care grupul urmeaza sa le aduca pe piata locala. De asemenea, valoarea cifrei de afaceri estimata pentru urmatorii patru ani ajunge la 100 mil. euro. Vicentiu Zorzolan a devenit proprietar unic al AAV Group dupa un schimb de actiuni cu partenerul sau in retailul de moda, omul de afaceri Octavian Radu. Astfel, Radu, care controleaza si grupul RTC, a vandut catre Zorzolan participatia de 40% la AAV Group, cumparand de la acesta tot pachetul de actiuni la Fashion Retail Group, care detine franciza Debenhams.
In retailul de imbracaminte, cei mai importanti competitori ai Esprit sunt Pull&Bear, Zara si Berska, branduri detinute de spaniolii de la Inditex sau Mango, Castro si Promod, francize detinute de Solmar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO