Constructii & Imobiliare

Cine sunt cei trei antreprenori care au creat dezvoltatorul de spaţii logistice P3, „autorul” cele mai mari tranzacţii din real-estate în Europa în acest an

Cine sunt cei trei antreprenori care au creat...

Autor: Corina Zamfir

07.11.2016, 19:15 566

GIC, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, a semnat astăzi acordul prin care devine noul proprietar al grupului ceh P3, cu un portofoliu de peste 3,3 milioane de metri pătraţi pe mai multe pieţe europene şi care deţine cel mai mare parc logistic din România. Valoarea acordului se ridică la 2,4 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din real-estate din Europa din acest an.

P3 este unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori şi administratori de active logistice la nivel european, dar şi una dintre cele mai „active” companii pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, care a reuşit să atragă din 2007 încoace nume precum Merrill Lynch sau GIC. 

Compania, fondată în anul 2001, s-a numit la început “Pinnacle”, iar bazele afacerii au fost puse de Peter Sidebottom, Martin Carr şi Roman Rehak. Cei trei antreprenori aveau în comun experienţa în real-estate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO