Constructii & Imobiliare

Clujul investeşte 53 mil. lei în proiecte de infrastructură

Clujul investeşte 53 mil. lei în proiecte de...

Autor: Laurentiu Cotu

12.03.2014, 17:42 530

Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat un program de investiţii în valoare de 53 mil. lei (aproape 12 mil. euro) ce presupune modenizarea mai multor străzi şi poduri din oraş. Astfel, în cadrul acestui program vor fi modenizate străziile Calea Turzii, Traian Vuia, Calea Baciului, Mehedinţi, dar şi podurile Horea şi Plopilor.

‘’Proiectul de modernizare a străzii Calea Turzii implică o investiţie de 22 de milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul local pentru reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, pe toată lungimea arterei. Modernizarea drumului spre aeroport este de asemenea o prioritate, astfel că vom investi 20 de milioane de lei pentru reabilitarea străzii Traian Vuia, lucrări care încep de săptamâna viitoare”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. Anul acesta va intra în reabilitare şi Calea Baciului, iar intrarea în oraşul Cluj-Napoca dinspre localitatea Baciu va fi reconfigurată pentru fluidizarea circulaţiei. Totodată au fost demarare lucrările de modernizare a străzii Mehedinţi, investiţie în valoare de 11 mil. lei (peste 2,4 mil. euro). O altă investiţie care demarează în următoarea perioadă vizează podurile, parte a proiectului european de reabilitare a tramei stradale adiacente liniei de tramvai. Astfel, podurile Horea şi cel din zona străzii Plopilor vor intra în lucrări de consolidare şi modernizare.

Compania turcă Kiat Group Construct în asociere cu firma Diferit din Cluj, controlată de Nicolae şi Daniela Petri, vor moderniza drumurilor din zona liniei de tranvai din Cluj-Napoca, instiţia totală ridicându-se la 53 mil. lei (aproape 12 mil. euro), fără TVA. Turcii de la Kiat au mai câştigat la Cluj, în asociere cu compania Diferit, contracte pentru asfaltarea a peste 300 de străzi şi alei dintre blocuri, dar şi a 120 de artere principale din oraşul Cluj-Napoca, lucrări desfăşurate în perioada 2011-2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO