Constructii & Imobiliare

Compania de software financiar Misys, primul chiriaş din proiectul Orhideea Towers

Compania de software financiar Misys, primul chiriaş din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.03.2016, 13:33 1759

Fondul de investiţii CA Immo a preînchiriat o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în clădirea Orhideea Towers către compania de software financiar Misys International Financial Systems SRL, care este, astfel, primul chiriaş. Orhideea Towers are o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi şi este dezvoltat în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropierea staţiei de metrou Grozăveşti.

Contractul a fost semnat pe o perioadă de zece ani, iar Misys are opţiunea de a se extinde până la 13.000 de metri pătraţi.

Misys este o companie internaţională specializată în dezvoltarea de software financiar, cu peste 2.000 de clienţi în 130 de ţări. Tranzacţia de închiriere a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară CBRE.

„Orhideea Towers este primul proiect imobiliar dezvoltat de la zero de CA Immo în România şi va absorbi o investiţie de 75 de milioane de euro (...). Construcţia a demarat în luna octombrie 2015 şi se va încheia în anul 2017, având ca antreprenor general compania austriacă PORR Construct”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Proiectul include două turnuri de birouri conectate între ele printr-o punte cu 13, respectiv 17 etaje supraterane, cu suprafeţe de până la 2.700 de metri pătraţi per etaj şi două etaje subterane. Clădirea va dispune de 406 de locuri de parcare, precum şi spaţii de depozitare pentru biciclete, cu duşuri şi vestiare pentru biciclişti. 

CA Immo este specializat în deţinerea şi dezvoltarea de spaţii de birouri în oraşele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe pieţele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia şi România. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena şi deţine un portofoliu în valoare de 3,6 miliarde de euro.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 şi deţine un portofoliu de cinci clădiri de birouri: Opera Center 1 şi 2, River Place, Europe House şi Bucharest Business Park, care totalizează o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 106.300 de metri pătraţi şi are o valoare de 258 de milioane de euro, conform evaluării publice la data de 31 decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO