Constructii & Imobiliare

Cum arată noile spaţii de birouri: mai multe canapele, mai puţine dulapuri

Techo România

Amenajări de spaţii de birouri pentru clienţi ale companiilor Techo România, Mobexpert şi GreenForest . galerie foto

Autor: Ioana David

27.03.2014, 00:08 531

Vânzările de mobilier de birou ar putea înre­gistra o creştere de până la 15% anul acesta comparativ cu 2013, fiind prima revenire în această industrie, după scăderile din timpul crizei, arată o analiză a Business Construct pe baza estimărilor companiilor. Care sunt tendinţele din această piaţă?

Mobilierul de birou a mers mână în mână cu sectorul construcţi­ilor, astfel că volumul vândut s-a redus în perioada în care piaţa şchio­păta, iar acum îşi revine, în condiţiile în care firmele sunt tot mai interesate să se mute, iar volumul tranzacţiilor cu spaţii de birouri este în creştere.

De altfel, anul 2014 ar putea aduce o revenire pe creştere a întregii pieţe de mobilier, în linie cu mersul economiei.

Pe nişa mobilei de birou încă de anul trecut au apărut semnale pozitive, după ce au fost date în folosinţă clădiri precum Floreasca Park, Sky Tower, West Gate 5 sau CSDA Siriului. Per total, în 2013 au fost semnate contracte pentru 280.000 - 300.000 de metri pătraţi de birouri, volum care include însă şi renegocierile unor deal-uri anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO