Constructii & Imobiliare

Firmele de avocatură RTPR şi Schoenherr au asistat producătorul de ciment Romcim în achiziţia companiei Bauelemente, cu trei fabrici de prefabricate

Firmele de avocatură RTPR şi Schoenherr au asistat...

Autor: Cristina Bellu

07.08.2023, 13:04 1257

Societatea de avocatură RTPR a asistat producătorul de ciment Romcim, deţinut de grupul irlandez CRH, în legătură cu achiziţia de la omul de afaceri Michael Dietrich a companiei Bauelemente Reinvest şi filiala sa deţinută integral, Bauelemente, principalul jucător din piaţa producătorilor de prefabricate din beton armat şi precomprimat din România.

Prin această tranzacţie, Romcim adaugă trei unităţi de producţie în portofoliul său din România, situate la Bolintin Deal (Giurgiu), Cristian (Sibiu) şi Ariceştii Rahtivani (Prahova).

Schoenherr a acordat asistenţă juridică Romcim în faţa Consiliului Concurenţei în cadrul procedurii de notificare a operaţiunii de concentrare economică, respectiv în legătură cu examinarea investiţiilor străine directe.

Echipa RTPR care a oferit consultanţă pentru acest proiect a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) şi Cezara Urzică (Managing Associate), şi i-a inclus pe Diana Dimitriu, Ana Maria Barbu (Senior Associates), Andrei Toşa, Codrina Simionescu (Managing Associates), Şerban Hălmăgean (Associate), Flavia Mincu, Filip Marinău, Irina Marinescu, Maria Luca şi George Capotă (Junior Associates).

Echipa Schoenherr care a asistat Romcim privind aspectele de concurenţă a fost coordonată de Georgiana Bădescu (Partner) şi i-a inclus pe Cristiana Manea (Senior Attorney at Law), Darius Truşculete (Attorney at Law ) şi Ştefana Andronachi (Associate).

Bauelemente, compania cumpărată de Romcim, a făcut parte din grupul de firme Baupartner, care mai cuprinde Baupartner Construct (antreprenor general pentru lucrări la cheie), Baupartner Bautechnik (cu activitate în închirierea de maşini şi utilaje de construcţii), Bauprojekt (soluţii de proiectare).

Consiliul Concurenţei a anunţat săptămâna trecută că a autorizat tranzacţia, apreciind că operaţiunea ”nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Romcim, companie deţinută de irlandezii de la CRH, a raportat un profit de 204,9 milioane de lei în 2022, la o cifră de afaceri de aproape 1,8 miliarde de lei. Compania a încheiat anul cu 958 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO